StoryEditor

Elektrokarbon s poklesom zisku

30.04.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Dodávateľ výrobkov z uhlíkových materiálov Elektrokarbon Topoľčany uzavrel minulý rok so ziskom 1,55 mil. Sk. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to predstavuje pokles takmer o 6 mil. Sk. Objem výroby vo finančnom vyjadrení predstavoval takmer 308,5 mil. Sk. Ako vyplýva z údajov zverejnených spoločnosťou, výroba vzrástla v medziročnom porovnaní viac ako o 8 mil. Sk. Počas minulého roka dosiahla spoločnosť prevádzkový zisk 35,5 mil. Sk, čo predstavuje medziročné zvýšenie takmer o 13 mil. Sk, zároveň však vzrástla aj strata z finančných operácií o viac ako 13 mil. Sk, takže celkovo dosiahla výšku 27,7 mil. Sk.
Elektrokarbon produkuje výrobky z uhlíkových materiálov pre dopravu, metalurgiu, elektrotechnický, automobilový, strojársky, chemický a sklársky priemysel. Svoju produkciu okrem Slovenska umiestňuje aj na trhoch ČR, Nemecka, Talianska, Turecka, Grécka, Rakúska, Veľkej Británie, Belgicka, Švajčiarska, Španielska, Švédska, Ukrajiny, Poľska, Rumunska, Ruska a Bulharska. Firma je dcérskou spoločnosťou HTC holdingu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. máj 2024 17:01