StoryEditor

U.S. Steel pokračuje v investíciách

26.02.2003, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť U.S. Steel Košice (USSK), s. r. o., plánuje v najbližších mesiacoch ukončiť investície do dvoch liniek produkujúcich plechy s vyššou pridanou hodnotou. Náklady na ich výstavbu predstavujú 4 mld. Sk, pričom návratnosť investície by mala byť menej ako päť rokov od uvedenia liniek do prevádzky. Obe výrobné linky sú zamerané na výrobu obalových plechov. Kontinuálna žíhacia linka č. 2 je už kompletne zmontovaná a v súčasnosti začínajú jej skúšky. Spustená by mala byť na prelome marca a apríla. Elektrolytická pocínovacia linka č. 2 je hotová na 80 %. Do prevádzky by ju mali uviesť v polovici roka.
Realizácia oboch investícií umožní USSK lepšie zhodnotiť vyrábaný materiál a zdvojnásobiť súčasné množstvo obalových pocínovaných plechov. Kontinuálna žíhacia linka bude produkovať tzv. vyžíhanú pásovú oceľ vo forme zvitkov, ktoré sa budú ďalej spracúvať na obalový plech. Ten sa používa hlavne na výrobu obalov pre potravinársky a kozmetický priemysel. Elektrolytická pocínovacia linka zase umožní výrobu obojstranne pocínovaného plechu vo zvitkoch.
Dodávateľmi projektov, stavebných častí a montáží oboch investícií sú viaceré firmy z Košíc a Bratislavy. Niektoré komponenty liniek sú dovezené zo zahraničia. Uvedená investícia je súčasťou záväzku spoločnosti USSK investovať do rozvoja košických oceliarní 700 mil. USD počas desiatich rokov od ich vstupu do fabriky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 01:20