25.02.2003, 23:00

KRAJSKÝ súd v Brne zamietol návrh na konkurz brnianskeho výrobcu traktorov Zetor. Informovalo o tom predstavenstvo slovenskej akciovej spoločnosti HTC Holding, ktorá v polovici minulého roka kúpila tento podnik od Českej konsolidačnej agentúry. Firma len pred niekoľkými dňami riešila s odborármi oneskorenú výplatu miezd v dcérskej spoločnosti Slévárna Zetor, keď robotníci z tohto dôvodu a tiež pre zlé bezpečnostné a hygienické podmienky prerušili na štyri hodiny prácu. (TASR)
ČISTÝ vlaňajší zisk EuroTelu Bratislava, a. s., predstavoval 586 mil. Sk pri jeho medziročnom zvýšení o 91 %. Výnosy spoločnosti vzrástli o 14,5 %, keď dosiahli 9,1 mld. Sk. Ku koncu roka EuroTel evidoval 1,298 mil. zákazníkov, čím ich počet medziročne vzrástol o 27 %. (TASR)
SYSTÉMOVÝ integrátor Tronet Computer Networks, a. s., Bratislava, získal v oblasti návrhu a realizácie projektov kompletných dodávok informačných technológií a dátových komunikácií, servisnej podpory a školiacich služieb certifikát kvality podľa medzinárodnej normy EN ISO 9001:2000. (TASR)
INA SKALICA, a. s., dosiahla vlani tržby 4,560 mld. Sk, čo predstavuje medziročné zvýšenie o 5 %. Hospodársky výsledok klesol zhruba o polovicu, na 240,341 mil. Sk. Dôvodom boli veľké výkyvy kurzu, preskladnenie výroby guľôčkových ložísk do spoločnosti INA Kysuce, vplyv celosvetovej recesie a vysoké nábehové náklady na nové výroby. (TASR)
SPOLOČNOSŤ eTel Slovensko, s. r. o., Bratislava, podpísala so Slovenskými telekomunikáciami, a. s., Bratislava, zmluvu o testovaní technológie ADSL. Testovanie v troch vybraných lokalitách hlavného mesta sa začne v najbližších dňoch. Firma eTel má záujem o veľkoobchodný predaj tejto služby. (TASR)
SLOVENSKÁ pobočka informačno-technologickej a konzultačnej skupiny LLP Group sa na celkových tržbách spoločnosti, ktoré v minulom roku dosiahli 6,65 mil. USD, podieľala 4,5 %. Celkove LLP Group vlani zaznamenala medziročný rast tržieb o 170 tis. USD. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 07:29