StoryEditor

T-Systems sa rozširuje a prijíma ľudí

08.07.2010, 00:00

Spoločnosť T-Systems Slovakia v poslednom roku vytvorila v Košiciach tristo pracovných miest a ďalších tristo až štyristo plánuje vytvoriť v nasledujúcich dvoch rokoch. Košická IT fabrika, ktorá začínala pred štyrmi rokmi s dvadsiatimi ľuďmi, dnes zamestnáva takmer tisícosemsto, väčšinou vysokoškolsky kvalifikovaných osôb. "Vytvorili sme si predpoklady pre ďalší rast,“ hovorí Jozef Ondáš, generálny riaditeľ spoločnosti.

Viac práce
Firma T-Systems nedávno obsadila celý novovybudovaný administratívny komplex Cassovar a po dokončení jeho druhej etapy tu nájde na budúci rok priestor viac ako dvetisícdvesto ľudí. "Bol to významný krok pre rozvoj firmy,“ dodáva Ondáš. Podľa neho spoločnosť porastie vďaka dobrej pozícii materskej firmy T-Systems International, ktorá patrí do globálnej skupiny Deutsche Telekom. "Vybojovala si na svetových trhoch významné postavenie, z ktorého pre nás vyplýva, že bude dostatok práce,“ vysvetľuje generálny riaditeľ. T-Systems Slovakia sa zaoberá správou a manažovaním informačnej a komunikačnej infraštruktúry najmä pre európskych klientov Deutsche Telekomu. Vedenie firmy sa chce po fáze rýchleho rozvoja teraz zamerať na udržanie a zvyšovanie konkurencieschopnosti i atraktivity. 

Prídu ďalší
Podľa Ondáša nie je prínosom firmy pre región len tvorba pracovných miest, ale i prenesenie medzinárodných skúseností. "Technológie zvládne každý, ale zostavenie životaschopného celku si žiada oveľa viac,“ dodáva. Úspech T-Systems v Košiciach sledujú ďalšie firmy z IT sektora a chystajú sa na východ prísť. Ich mená zatiaľ nie sú známe.T-Systems dosiaľ preinvestovala na Slovensku okolo šesťdesiat miliónov eur a od vlády dostala investičné stimuly za sedemnásť miliónov, časť z nich jej bola poskytnutá vo forme daňových úľav.
Alexander Buzinkay

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:30