StoryEditor

Volkswagen zníži investície

12.11.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Volkswagen v nasledujúcich piatich rokoch vydá na svoj rozvoj okolo 30 miliárd eur. Bude to asi o 10 percent menej než uvažoval pred zrevidovaním svojich investičných zámerov.
Údaje sa nachádzajú v najnovšom rozhodnutí vedenia najväčšej európskej automobilky o jeho strednodobých finančných zámeroch podniku. Znížením rozsahu investícií bude VW reagovať na slabší odbyt osobných automobilov, ktorý vedie koncern k prijatiu tvrdších úsporných opatrení.
Úsporné ciele sa majú dosiahnuť aj realizovaním efektívnejšej stratégie unifikovaných komponentov pre paletu modelov automobilky. Bude sa však racionalizovať aj vývoj nových modelov a niektoré z nich sa začnú realizovať neskôr, než sa pôvodne uvažovalo.
Automobilka na budúci rok musí uskutočniť ešte nákladný nábeh niektorých modelov.
V priebehu nasledujúcich piatich rokov sa má ročná výška investícií v pomere k obratu znížiť na 7 percent. Vlani koncern investoval do svojho rozvoja 9,1 miliardy eur, čo bolo pri obrate 86,9 miliardy eur viac ako 10,5 percenta jeho hrubého príjmu. Informoval nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 18:00