StoryEditor

Kúpele za stovky miliónov meškajú

14.09.2010, 00:00

Investícia za tristoštyridsať miliónov eur a viac ako osemstopäťdesiat pracovných miest. Také sú nové parametre megacentra cestovného ruchu Aqua Tethys v Bardoňove pri Nových Zámkoch. Výstavba však posúva oproti pôvodnému zámeru o rok.

Polícia projekt vyšetruje
"Je reálne, že prvé výkopové práce by sa mohli začať na jar 2012,“ hovorí Miroslav Žitňanský, konateľ developerskej firmy Magma Zafír. Za zdržanie podľa neho môže najmä predchádzajúca vláda, ktorá investícii nepriala. Developer chcel od ministerstva hospodárstva investičný stimul vo forme vyňatia asi dvestohektárového územia z pôdneho fondu.  

Z plánovaného územia nie je vysporiadaná tretina pozemkov. "Súčasné vedenie ministerstva je pomoci naklonené. Musí ju ešte schváliť vláda,“ tvrdí Žitňanský. Na ministerstve nám však neodpovedali. V súvislosti s projektom bolo dokonca podané trestné oznámenie. "Trestné oznámenia majú na svedomí konkrétne osoby, ktoré by chceli projekt zastaviť, lebo ide proti ich záujmom,“ tvrdí starosta Bardoňova Ján Markovič. Prípad však ešte nie je uzavretý a polícia pokračuje už skoro rok v jeho vyšetrovaní.

Rokujú s investormi
Rezort by mal byť hotový do štyroch rokov. "Spoločnosť KPMG nám vypracovala finančnú analýzu a teraz sa rodí koncepcia financovania,“ uvádza Žitňanský. Podľa neho firma už rokuje s viacerými potenciálnymi partnermi, ktorí by mohli priniesť peniaze. Menovať ich zatiaľ nechcel. Starosta Markovič vidí za projektom veľký ekonomický prínos nielen pre obec, ale aj širší región.



menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 08:42