StoryEditor

Krátke správy

12.01.2003, 23:00

LÍDER stavebného trhu na Slovensku, Doprastav, a. s., Bratislava, očakáva za rok 2002 rekordné výnosy 7,1 mld. Sk, čo je o miliardu viac ako rok predtým. Hrubý zisk spoločnosti sa zdvojnásobí, na 270 mil. Sk. Podľa informácií ekonomického riaditeľa spoločnosti Tomáša Klepetka, napriek pretrvávajúcim ťažkostiam na trhu a nedostatku atraktívnych objednávok Doprastav ukončil 15 stavieb v oblasti dopravnej infraštruktúry a obchodných reťazcov. (TASR)
PRODUCENT gumárenských výrobkov, Vegum, a. s., Dolné Vestenice, podľa predbežných výsledkov ukončil hospodárenie v roku 2002 so ziskom pred zdanením 24,9 mil. Sk. Oproti roku 2001 sa tak jeho hospodárenie zlepšilo o 140,5 %. Tržby z predaja medziročne vzrástli o 5 %. (TASR)
PALMA TUMYS, a. s., Bratislava, dominantný slovenský výrobca rastlinných tukov a olejov, zavŕšil rok 2002 úspešne. Dynamický vývoj spoločnosti v ostatných rokoch pokračoval i vlani, keď výroba firmy dosiahla hodnotu vyše 3,6 mld. Sk pri medziročnom raste o 466 mil. Sk a indexe 1,148. (TASR)
INFORMAČNÝ materiál k opakovanému výberovému konaniu na predaj majetku spoločnosti Víno Nitra, š. p., Lužianky, prevádzka Hurbanovo, si prevzali traja záujemcovia. Na opakovanej súťaži sa môžu zúčastniť len podnikateľské subjekty, právnické alebo fyzické osoby, ktoré majú v predmete podnikania poľnohospodársku výrobu, prípadne spracovanie hrozna a výrobu vína. (SITA)
ODBOROVÉ centrály železničiarov pre pripravované rušenie osobnej dopravy na 25 železničných tratiach pripravujú protestné zhromaždenie. V Bratislave by sa na ňom 23. januára malo zúčastniť 9 odborových centrál, ktoré vyjadria s avizovaným rušením regionálnej dopravy svoj nesúhlas. (SITA)
PROCES predaja 49 % akcií Východoslovenskej energetiky (VSE), a. s., Košice, nemeckej spoločnosti RWE Plus by sa mal skončiť 21. januára. Protimonopolný úrad Ukrajiny nemal žiadne námietky k predaju minoritného podielu VSE nemeckej firme. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 11:33