StoryEditor

Fúzia roka: Miliardári zlúčili svoje strojárske firmy

08.01.2012, 23:00
Mario Hoffmann, Slavia Capital a Sitno Holdoning založia strojársku jednotku na trhu.

Majiteľ finančnej skupiny Istrokapitál Mario Hoffmann (na snímke), finančníci zo Slavie Capital Peter Gabalec a Martin Kvietik, ako aj Sitno Holding bývalého ministra hospodárstva Ľudovíta Černáka, dohodli v týchto dňoch fúziu roka v slovenskom strojárstve. Podľa informácií HN bude mať holding základné imanie sto miliónov eur a bude zatiaľ zastrešovať osem strojárskych koncernov. „Vytvoríme zoskupenie, ktoré bude slovenskou jednotkou v klasickom strojárstve,“ potvrdil pre HN výsledok rokovaní exminister hospodárstva Ľudovít Černák.

Cieľom holdingu má byť využitie synergických efektov v čase hroziacej recesie. Celý zoznam firiem, ktoré do holdingu budú patriť, ešte na stole nie je. Do skupiny by však mali zapadnúť Chemstroj, PPS Group, Way Industries či napríklad aj Trens a Metalurg-Steel.

V dvoch posledne menovaných má vplyv aj majiteľ Poštovej banky Mario Hoffmann. Jeho Istrokapitál by mohol skupine pomôcť aj finančne.

01 - Modified: 2004-07-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: NBS akceptovala v repo tendri celý dopyt bánk
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 13:58