05.05.2003, 00:00

HOLANDSKÝ pivovar Heineken oznámil, že plánuje kúpiť rakúsky pivovar Österreichische Brau-Beteiligungs. Akvizíciou si posilní postavenie na stredoeurópskom trhu. Heineken, ktorý je jedným zo štyroch najväčších pivovarov sveta s prevádzkami v 170 krajinách, oznámil, že zaplatí 769 mil. eur za 68,7-percentný podiel v rakúskom pivovare, pričom následne predloží verejnú ponuku na zvyšné akcie. (SITA)
VÝROBCA primárneho hliníka Slovalco Žiar nad Hronom dosiahol v prvých troch mesiacoch tohto roka zisk pred zdanením 179 mil. Sk, čo je viac, ako predpokladal obchodný plán, no v medziročnom porovnaní to predstavuje pokles z 338 mil. Sk. Spoločnosť predala výrobky za 2,452 mld. Sk, čo je medziročne menej približne o 300 mil. Sk. (SITA)
TRŽBY 112,3 mil. Sk dosiahla za 1. štvrťrok 2003 informačno-technologická firma Softip z Banskej Bystrice. Producent softvérových aplikácií v období od januára do marca vyprodukoval zisk 9,9 mil. Sk. (SITA)
VÝNOSY skupiny Matador dosiahli v minulom roku 11,875 mld. Sk. Na valnom zhromaždení, ktoré sa uskutoční 7. júna, plánujú predstavitelia spoločnosti schváliť podnikateľský zámer na tento rok, hlavné ciele na rok 2004 a strategický plán do roku 2006. Jedným z bodov rokovania by malo byť aj rozhodnutie o vydaní dlhopisov. (SITA)
SLOVENSKÁ agentúra pre rozvoj obchodu a investícií rozšírila zoznam firiem, ktoré budú mať možnosť podieľať sa na obnove Iraku, na konečných 68 spoločností. (TASR)
NOVÝM majoritných majiteľom známeho českého výrobcu smaltovaného riadu Sfinx České Budějovice sa stala skupina firiem, ktoré vlastní slovenská spoločnosť Cassoviainvest-Credit Košice. Tá k svojim doterajších podielom kúpila ďalších asi 10 % akcií. (HN ČR)
VÝSTAVBU mikrotunela pod dnom Váhu neďaleko Komárna ukončila v závere minulého týždňa spoločnosť Hydrotunel Bojnice. Úspešne sa do neho podarilo zatiahnuť oceľové potrubie vysokotlakového plynovodu. Spoločnosť pri tom využila progresívnu technológiu horizontálneho riadeného vŕtania. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:09