StoryEditor

GM investuje do Daewoo

12.02.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

General Motors (GM) v Soule informoval, že tento rok do rozvoja svojho kórejského podniku Daewoo Automotive and Technology vloží 416 miliónov dolárov. Prostriedky sa použijú na zvýšenie kvality vozidiel a rozšírenie výroby. Hlavná časť investícií pôjde do závodov v Pupjongu, Kunsane a Čangwone.
Americký automobilový koncern prezval vlani v apríli väčšinový podiel v kórejskej automobilke, ktorá sa od roku 1999 ocitla na pokraji bankrotu. Jeho krízu domáci podnikatelia nedokázali prekonať.
Šéf GM v Kórejskej republike Nick Reilly uviedol, že juhokórejské závody, ktoré sú do značnej miery technicky zastarané, nemajú prostriedky na svoju modernizáciu. Deawoo stratilo počas krízy polovicu svojho domáceho trhu.
Už vlani v októbri sa začala obmena výrobného sortimentu automobilky Daewoo GM. Vtedy formálne zišlo z výrobného pásu prvé malé vozidlo Lacetti a koncom minulého roka sa potom začala aj jeho riadna výroba. Deawoo bude onedlho schopné produkovať aj väčšie vozidlá a športové automobily a stane sa tak vážnym konkurentom najväčšej domácej automobilky Hyundai Motor Co.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. september 2024 12:54