StoryEditor

Podniky a trhy krátko

16.12.2002, 23:00

GABČÍKOVSKÝ závod Povodia Dunaja zabezpečil sústavu vodných diel na zimnú prevádzku tak, aby ani mrazy neohrozili plynulú plavbu lodí. Otvárať sa bude pravá plavebná komora, no v prípade poruchy ju kedykoľvek môže nahradiť ľavá. "V Komárne a Čunove sú pripravené ľadoborce, ktoré by si mali poradiť aj so zamrznutým Dunajom," povedal riaditeľ závodu Ján Blahuta. Od začiatku roka do polovice decembra prešlo plavebnými komorami v oboch smeroch 14 569 plavidiel, ktoré previezli 6,1 mil. ton tovaru a takmer štvrť milióna ľudí. (TASR)
ATÓMOVÉ elektrárne Mochovce, odštepný závod Slovenských elektrární, a. s., Bratislava, fungovali v tomto roku bezpečne. Minulý týždeň sa na tom zhodli zástupcovia elektrárne a Úradu jadrového dozoru (ÚJD) SR. Ako informoval hovorca ÚJD SR Mojmír Šeliga, drobné nestacionárne stavy z ostatného obdobia, nemajúce vplyv na jadrovú bezpečnosť, sa zdokumentovali a vysvetlili. (TASR)
NEMECKÁ energetická spoločnosť RWE AG očakáva v roku 2003 prudký rast prevádzkového zisku, avšak čistý zisk by mal výrazne klesnúť kvôli odpisom goodwillu. Spoločnosť zverejnila vyhlásenie po tom, ako nemecký týždenník Der Spiegel cez víkend citoval interné dokumenty firmy RWE, že čistý zisk klesne na budúci rok o 500 mil. eur, kým odpisy dosiahnu hodnotu až 1,1 mld. eur. (SITA)
CESTNÉ stavby, a. s., Košice, hospodárili za prvých šesť mesiacov tohto roka so ziskom pred zdanením v objeme takmer 11,8 mil. Sk. Prevádzkový zisk na úrovni 29,2 mil. Sk znížila strata z finančných operácií v objeme zhruba 15 mil. Sk. (SITA)
SLOVENSKÁ poľnohospodárska a potravinárska komora považuje dohodnutú štartovaciu úroveň 55 % priamych platieb v roku 2004 iba za určité zlepšenie predchádzajúcich nepriaznivých návrhov, ktoré sa podarilo SR vyjednať v rámci prístupových rozhovorov s EÚ. Ešte menej je komora spokojná s iba 5-percentnou medziročnou dynamikou ich rastu v rokoch 2005 a 2006. (SITA)
OZETA odevné závody Trenčín, a. s., je na základe rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave v konkurze. Návrh na konkurz podala spoločnosť K + K, a. s., Žilina, ku ktorej sa pripojili aj Všeobecná úverová banka, Slovenská sporiteľňa, Československá obchodná banka a Istrobanka. Spoločnosť je najväčším výrobcom pánskej konfekcie v strednej Európe. Denne vyrobí 15 tis. kusov odevov. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. september 2024 22:57