StoryEditor

V decembri porazil Kažimíra, dnes ho spomínajú v súvislosti s prípadom klientelizmu

29.01.2018, 18:56
Autor:
klkl
Portugalský minister zvíťazil vo voľbe šéfa Euroskupiny, keď porazil aj Petra Kažimíra.

Server Politico dnes informoval, o tom, že portugalská polícia prehľadávala priestory portugalského ministerstva financií, na čele ktorého stojí nový šéf Euroskupiny Mário Centeno.

Ten podľa miestnych médií povedal, že je pripravený odstúpiť z pozície ministra financií v prípade, že bude označený za podozrivého vo vyšetrovanom prípade. Podľa denníka Correio da Manhã mal o tom Centeno informovať aj portugalského premiéra Antónia Costu.

Milovaný futbalový klub

Ministerstvo tieto tvrdenia odmietlo komentovať. Avšak zdroje blízke portugalskému ministrovi financií mali pre Politico povedať, že neexistuje dôvod, pre ktorý by mal Centeno ponúknuť svoju rezignáciu.

Vyšetrovanie sa má týkať daňových úľav, ktoré mala získať firma synov prezidenta futbalového klubu Benfica Lisabon, Luísa Filipeho Vieiru. Centeno patrí medzi verných fanúšikov Benficy.

Podozrenia padajú aj na Centena najmä preto, že minulý rok získal dve miesta v prezidentskej lóži na futbalovom zápase s odvekým rivalom, FC Porto.

Ministerstvo podozrenia popiera

Ministerstvo pre Politico potvrdilo, že polícia prehľadávala kancelárie v piatok. Kancelária ministra dodala, že otvorene spolupracujú a v prípade, že o to úrady požiadajú, vydajú akékoľvek dokumenty.

Vyvrátili však, že by sa Centeno dopustil akéhokoľvek prečinu tým, že sa spomínaného futbalového zápasu zúčastnil. Jeho sedenie v lóži malo byť navrhnuté bezpečnostnými zložkami a nie protislužbou.

Porazil Kažimíra

Portugalský minister financií bol v decembri zvolený na post šéfa Euroskupiny. Medzi jeho hlavných konkurentov patril slovenský minister financií, Peter Kažimír. Ten sa v posledných kolách vzdal, práve v prospech Centena.

Kažimír po voľbe šéfa Euroskupiny:

"Ja môžem len v danej situácii zagratulovať Márovi Centenovi. Ja som sa v ďalších kolách vzdal v jeho prospech, preto aby bol dosiahnutý ten najvyšší cieľ, na ktorom sme sa dohodli v rodine socialistov," povedal po voľbe Kažimír. Slovenský ako aj portugalský minister patria do skupiny socialistov v rámci Euroskupiny.  

01 - Modified: 2024-04-25 19:23:26 - Feat.: - Title: Desaťtisíce Portugalcov si po celej krajine pripomenuli výročie karafiátovej revolúcie 02 - Modified: 2024-04-11 17:53:41 - Feat.: - Title: Katolícka cirkev v Portugalsku sa chystá odškodniť obete sexuálneho násilia 03 - Modified: 2024-04-08 04:53:03 - Feat.: - Title: Po prevrátení lode pri Portugalsku našli telá dvoch obetí, po ďalších dvoch pátrajú 04 - Modified: 2024-03-27 21:46:22 - Feat.: - Title: Portugalský parlament si až po troch neúspešných hlasovaniach zvolil predsedu 05 - Modified: 2024-03-14 13:24:15 - Feat.: - Title: Portugalskí novinári štrajkujú, prvýkrát za 42 rokov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 07:41