Od prevalenia škandálu s mäsom z chorých kráv z poľského bitúnku Jasienica Mazowiecka uplynul viac než týždeň. Na povrch vyplávalo viacero znepokojivých zistení. Búrlivé diskusie sa viedli aj o tom, kto je vlastne za celú situáciu zodpovedný. Od chovu zvieraťa až do chvíle, keď sa mäso dostane na tanier zákazníka, prebehne dodávateľský proces, v ktorom je viacero miest, kde môže dôjsť k zlyhaniu. Pokúsili sme sa vybrať tie najdôležitejšie.
Zlyhanie 1: Farmári, ktorí predávajú choré zvieratá
Začiatky kauzy s pokazeným mäsom zo susednej krajiny siahajú na poľské farmy. Poľnohospodári, ktorí tam chovajú kravy, ich predávali ďalej bitúnkom napriek tomu, že tieto zvieratá boli choré a nevedeli stáť...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.