Výhodou tohto súostrovia je, že ešte stále nie je medzi turistami také obľúbené. Pritom sa tu môžete plaviť na kajaku, potápať s mierumilovnými žralokmi obrovskými, prechádzať po ryžových poliach alebo pozorovať okále filipínske. Nádherné pláže sú potom skvelým bonusom.Pixabay
StoryEditor

Influenceri chcú všetko zadarmo. Bežte pracovať, odbil ich hotelier

22.04.2019, 00:01
Autor:
highig
Spor medzi majiteľmi hotelov a influencermi sa začína vyostrovať.

Je to práca snov. Cestujete si po svete, svoje fotografie zverejňujete na sociálnych sieťach, a ak ste naozaj dobrí influenceri, väčšinu finančných nákladov vám pokryjú hotelieri a vlastníci rezortov. Gianluca Casaccia, majiteľ hotela na Filipínach, vám však zadarmo nedá nič.

V marci tohto roku si majiteľ malého podniku White Banana Beach Club na filipínskom ostrove Siargao sadol k počítaču, aby si vybavil mailovú korešpondenciu. V momente, kedy si v jednom emaile prečítal vetu "Som influencer", došla mu trpezlivosť.

Od mája minulého roka, kedy svoj podnik s výhľadom na azúrové Filipínske more otvoril, dostal podobných mailov viac ako sto. Väčšina novodobých cestovateľov v nich žiada o ubytovanie a jedlo zadarmo, výmenou za zverejnenie svojich fotografií na Instagrame alebo ďalších sociálnych sieťach.

Typický mail influncera vraj podľa Gianluca vyzerá nejako takto: "Prichádzam 25. alebo 27., potrebujeme tri postele, jedlo a ubytovanie." A všetko samozrejme zadarmo.

Jasná správa od hoteliera

"Myslíme si, že to je nezdvorilé," povedal Gianluca portálu The New York Times. Na svojich facebookových stránkach preto zverejnil jasnú správu pre influencerov.

"Dostávame veľa žiadostí na spoluprácu s instagramovými influncermi. Radi by sme oznámili, že náš podnik nemá záujem so samozvanými influencermi spolupracovať. A radi by sme vám navrhli, aby ste skúsili iný spôsob, ako sa najesť, napiť a prespať zadarmo. Alebo skúste pracovať."

Na ostrove sa stal hrdinom

Následnú reakciu na sociálnych sieťach nečakal. "Len som chcel týchto ľudí zastaviť," tvrdí Gianluca. Na Facebooku aj na samotnom ostrove sa však stal hrdinom. Ľudia ocenili jeho útok na "novodobých žobrákov", ako ich nazval jeden z autorov komentárov.

Niektorí sa naopak snažili cestovateľov brániť. Nie je vraj nič zlé na tom, že sa cestovatelia pokúšajú zistiť, aké majú možnosti. A že aj ostrov Siargao získal na popularite aj vďaka fotkám na Instagrame. Gianluca však proti skutočným influncerom, ktorých sledujú státisíce ľudí, nič nemá. Vadia mu však "príživníci."

Podobné reakcie hotelierov a majiteľov podnikov sa začínajú objavovať po celom svete. V januári minulého roka sa majiteľ luxusného hotela v írskom Dubline dostal do pomerne ostrého stretu so známym YouTuberom, ktorý sa u neho chcel ubytovať zadarmo. Sporom medzi majiteľmi hotelov a influencermi sa v júni rozsiahlo venoval tiež server The Atlantic.

01 - Modified: 2024-04-19 11:30:00 - Feat.: - Title: Dwayne Johnson ukradol Willovi Smithovi prvenstvo. The Rock sa stal najsledovanejším hercom na TikToku 02 - Modified: 2024-04-15 08:51:11 - Feat.: - Title: Filipíny neumožnia USA prístup na ďalšie základne 03 - Modified: 2024-04-12 11:05:48 - Feat.: - Title: Čína odmieta výstupy z Bidenovho samitu s Japonskom a Filipínami 04 - Modified: 2024-04-10 12:04:22 - Feat.: - Title: Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil 05 - Modified: 2024-04-06 05:22:01 - Feat.: - Title: Filipíny s USA a ďalšími spojencami usporiadajú námorné cvičenie v Juhočínskom mori
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 15:13