Je tepelne veľmi stabilný, pretože odoláva teplote až 210-220°C s vysokým obsah nasýtených mastných kyselín. Optimálne je ale jeho využitie v bio kvalite. Je prirodzene bez zápachu. Vhodný na občasné domáce vyprážanie.BioMarina
StoryEditor

Európa hľadá náhradu palmového oleja. Cesta k nej je zložitá

03.09.2020, 00:00

V posledných rokoch figuroval v mnohých médiách palmový olej ako ekologický a zdravotný problém, ktorý je potrebné vyhnať nielen z jedálnych lístkov. Výskumné tímy európskych univerzít sa už niekoľko rokov snažia prísť na spôsob, ako jeho produkciu nahradiť. Jednu z možných ciest teraz vidia v zapojení kvasiniek, ktoré premieňajú organický odpad práve na tuky. Z radov odborníkov však zaznieva aj skepsa.

Verejný nepriateľ
Palmový olej je najlacnejší rastlinný tuk na svete a to z neh...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-03 10:21:03 - Feat.: - Title: Naši chovatelia nadojili menej, no mlieko Slovákom aj tak zlacnie 02 - Modified: 2025-09-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko od Tatier k Dunaju: Nájdete ho pod jednou strechou 03 - Modified: 2025-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Agrorezort vyčlenil pre potravinárov štyri milióny eur na marketing. Výzva by mohla trvať dlhšie, tvrdí komora 04 - Modified: 2025-04-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Čabajské klobásky: tradícia, chuť a vášeň v každom súste 05 - Modified: 2025-03-22 11:55:35 - Feat.: - Title: Počet pracovníkov v potravinárstve na Slovensku za minulý rok stúpol
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. december 2025 13:18