Je tepelne veľmi stabilný, pretože odoláva teplote až 210-220°C s vysokým obsah nasýtených mastných kyselín. Optimálne je ale jeho využitie v bio kvalite. Je prirodzene bez zápachu. Vhodný na občasné domáce vyprážanie.BioMarina
StoryEditor

Európa hľadá náhradu palmového oleja. Cesta k nej je zložitá

03.09.2020, 00:00

V posledných rokoch figuroval v mnohých médiách palmový olej ako ekologický a zdravotný problém, ktorý je potrebné vyhnať nielen z jedálnych lístkov. Výskumné tímy európskych univerzít sa už niekoľko rokov snažia prísť na spôsob, ako jeho produkciu nahradiť. Jednu z možných ciest teraz vidia v zapojení kvasiniek, ktoré premieňajú organický odpad práve na tuky. Z radov odborníkov však zaznieva aj skepsa.

Verejný nepriateľ
Palmový olej je najlacnejší rastlinný tuk na svete a to z neh...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte 02 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur 03 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú? 04 - Modified: 2024-05-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto vyhrá v Čerstvých hlavičkách? Nezabudnite hlasovať 05 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. november 2024 21:16