Kilo šunky za 23 frankov (21 eur) alebo dva špízy na grilovanie s hmotnosťou 300 gramov za 12 frankov (asi 11 eur).
Keď sa v krajine bankárov a hodinárov rozhodnete usporiadať letnú grilovačku, musíte si pri tom siahnuť hlboko do vrecka. Vo Švajčiarsku je totiž mäso výrazne drahšie než v iných štátoch.
V susednom Nemecku už vedú diskusiu o tom, že by aj u nich malo mäso zdražieť, pretože ho diskontné reťazce ponúkajú za príliš nízke ceny.
Cena mäsa, proti ktorému broja ochrancovia klímy, je vo Švajčiarsku v porovnaní s priemerom Únie o 230 percent vyššia.
Pritom ceny potravín všeobecne sa v tejto alpskej krajine od európskeho priemeru toľko nelíšia, pohybujú sa na úrovni 160 percent priemeru krajín Únie. Podľa prieskumu firmy Caterwings je mäso vo Švajčiarsku o 150 percent drahšie, než je celosvetový priemer.
Prečo je mäso vo Švajčiarsku výrazne drahšie?
Jedným z dôvodov je zákon, ktorý chráni životné podmienky hospodárskych zvierat. Predpis je považova...
Zostáva vám 85% na dočítanie.