StoryEditor

V Kechneci prijmú stovky ľudí

Niekoľko stoviek ľudí chce prijať v priemyselnom parku Kechnec spoločnosť Getrag Ford Transmissions Slovakia. Nemecký dodávateľ automobiliek plánuje na východe rozšíriť výrobu prevodoviek na 200-tisíc kusov ročne.

"Vlani sme sa ešte len rozbiehali, pričom sme ich vyrobili okolo 40-tisíc. Tento rok ich bude trojnásobok a v nasledujúcom roku očakávame ďalšie zvýšenie nad uvedený objem," vyhlásila pre HN Petra Juhásová, komunikačná manažérka firmy s tým, že narastajúci objem výroby aktuálne pokrývajú agentúrnymi zamestnancami. Koľko takýchto pracovníkov prijali a koľko ich ešte bude, však Juhásová nepovedala. Závode Getrag Ford na východe Slovenska môže pri plnom využití kapacít vyrobiť až 290-tisíc prevodoviek za rok.

Podľa starostu obce Kechnec Jozefa Konkolyho by toto rozšírenie výroby v Getragu mohlo v prvej fáze priniesť prácu pre 200 a neskôr aj 500 ľudí. "S ďalším rozširovaním počíta firma o dva roky, pričom celková zamestnanosť vo fabrike by potom mohla presiahnuť aj dvetisíc ľudí. V súčasnosti ich tam pracuje spolu okolo 900," porovnáva Konkoly.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 11:23