Elon Musk. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Je to bizarné a znepokojujúce. Analytici reagujú na Elona Muska

13.05.2022, 23:21
Autor:
ČTKČTK

Komentátor agentúry Bloomberg Matt Levine poznamenal, že nič také ako "dočasné pozastavenie dohody" o nákupe neexistuje.

Šéf americkej spoločnosti Tesla Elon Musk vyvolal svojimi vyjadreniami o pozastavení plánu na prevzatie Twitteru poriadny rozruch. Najbohatší muž planéty chcel internetovú spoločnosť kúpiť za 44 miliárd dolárov.

Musk uviedol, že chce najprv podrobnosti k podielu falošných a spamových účtov a uistiť sa, že tvoria menej ako päť percent všetkých účtov. Musk neskôr v ďalšom tweete napísal, že o prevzatí firmy Twitter stále stojí.

Analytik Dan Ives zo spoločnosti Wedbush označil Muskov tweet o dočasnom pozastavení dohody za bizarný. Tweet by podľa neho mohol viesť k úvahám o tom, že Musk sa chystá z dohody vycúvať, alebo sa snaží o dojednanie nižšej kúpnej ceny.

Ives tiež uviedol, že spôsob, akým sa Musk k dohode vyjadruje, je veľmi znepokojujúci. "Z celej tejto dohody sa stáva cirkusová šou s mnohými otázkami a žiadnymi konkrétnymi odpoveďami ohľadom toho, ako bude dohoda pokračovať," dodal.

Podobne situáciu hodnotila analýza spravodajského webu Axios, podľa ktorej "toto len umocňuje špekulácie, že Musk trpí výčitkami nakupujúceho".

Komentátor agentúry Bloomberg Matt Levine zase poznamenal, že nič také ako "dočasné pozastavenie dohody" o nákupe neexistuje. "Zástupy bankárov a právnikov a zamestnancov Twitteru... pracujú na naplnení jeho (Muskových) právnych povinností, aby bola dohoda dokončená. (...) To nemôže len tak 'dočasne odstaviť'," napísal.

Šéf Twitteru Agrawal neskôr povedal, že stále počíta s realizáciou dohody, ale "musíme byť pripravení na všetky scenáre". V sérii twitterových príspevkov sa tiež vyjadril k zmenám vo vedení spoločnosti oznámeným interne vo štvrtok. Firmu opúšťajú vedúci dvoch oddelení, ktorí uviedli, že boli prepustení.

01 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch 02 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 03 - Modified: 2024-04-15 11:30:55 - Feat.: - Title: Tesla v problémoch: Musk ohlásil prepustenie viac než desatiny celosvetovej pracovnej sily spoločnosti 04 - Modified: 2024-04-06 16:50:19 - Feat.: - Title: Cesta autom bez vodiča. Automobilka Tesla podľa Muska na začiatku augusta predstaví robotaxi 05 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:21