Nový šéf Twitteru Elon Musk. FOTO: Reuters
StoryEditor

Musk chce prepustiť polovicu zamestnancov spoločnosti Twitter, tvrdí Bloomberg

03.11.2022, 07:52
Autor:
ČTKČTK

Elon Musk sa chystá výrazný personálny škrt oznámiť dotknutým zamestnancom v piatok. Súčasne ale musí čeliť obavám inzerentov, ktorí pochybujú, že sa novému šéfovi podarí zo sociálnej siete odstrániť dezinformácie

Nový majiteľ internetovej spoločnosti Twitter a americký miliardár Elon Musk sa chystá prepustiť zhruba polovicu zamestnancov svojej spoločnosti. Uviedla to agentúra Bloomberg s odkazom na svoje zdroje vo firme.

Musk sa chystá výrazný personálny škrt oznámiť dotknutým zamestnancom v piatok. Súčasne ale musí čeliť obavám inzerentov, ktorí pochybujú, že sa novému šéfovi podarí zo sociálnej siete odstrániť dezinformácie, napísala dnes agentúra Reuters.

Podľa informácií agentúry Bloomberg sa Musk chystá dať výpoveď zhruba 3700 zo 7500 zamestnancov spoločnosti. Súčasne mieni sprísniť aj niektoré personálne pravidlá vo vnútri firmy a nariadiť zamestnancom, aby viac pracovali v kanceláriách spoločnosti. Twitter informácie o prepustení nekomentoval.

Po prevzatí spoločnosti Musk nechal rozpustiť deväťčlennú správnu radu Twitteru a stal sa jediným riaditeľom firmy. Časť veľkých inzerentov sa obáva, že sa novému vedeniu sociálnej siete nepodarí účinne bojovať so šírením falošných informácií.

Niektorí z nich sa tak chystajú pozastaviť či výrazne obmedziť zadávanie reklamy na tejto sieti. Podľa denníka Financial Times toto rozhodnutie už urobil francúzsky výrobca kozmetiky L‘Oréal. Spoločnosť to však neskôr poprela.

Pokoj inzerentom nedodáva ani samotný Musk. Ten na svojom účte zdieľal príspevok, ktorý šíril konšpiračné teórie ohľadom útoku na manžela predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej.

Po stretnutí s inzerentmi tento týždeň Musk zverejnil na svojom účte anketu, v ktorej používatelia môžu hlasovať o tom, či inzerenti majú podporovať "slobodu slova" alebo "politickú korektnosť".

Zhruba 80 percent z 1,7 milióna hlasujúcich zatiaľ vybralo slobodu slova. Kritici sa obávajú, že pod novým vlastníkom budú obsahy na Twitteri menej moderované.

Samotný Musk po akvizícii prevádzkovateľa sociálnej siete na konci októbra napísal, že "vták je oslobodený". Reklama pri tom tvorí vyše 90 percent príjmov spoločnosti, za ktorú Musk zaplatil 44 miliárd dolárov.

01 - Modified: 2024-04-24 07:23:20 - Feat.: - Title: Automobilke Tesla prudko padol zisk. Musk oznámil, že urýchli výrobu lacnejšieho elektromobilu 02 - Modified: 2024-04-24 11:07:07 - Feat.: - Title: Tí, ktorí mu verili, dnes plačú. Ako nesadnúť Muskovi na lep 03 - Modified: 2024-04-23 06:45:37 - Feat.: - Title: Platforma X sa odvolá proti príkazu o stiahnutí videí z útoku v Sydney 04 - Modified: 2024-04-22 18:51:58 - Feat.: - Title: Sieť X musí celosvetovo zablokovať prístup k videu s útokom v kostole pri Sydney. Musk hovorí o cenzúre 05 - Modified: 2024-04-22 09:46:46 - Feat.: - Title: Menej predajov, nižšie ceny. Tesla zlacnela na viacerých kľúčových trhoch
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 06:56