Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet prestala lietať do Tel Avivu a z neho v apríli a lety obnoví 30. marca. FOTO: Reuters
StoryEditor

Aerolinky rušia kvôli bezpečnosti lety do Izraela, British Airways do marca

21.10.2024, 16:52
Autor:
ČTKČTK
  • Izraelský letiskový úrad dnes popoludní bez udania dôvodu pozastavil všetky prílety a odlety na letisku Ben Guriona.
  • Krátko na to ich však opäť obnovil, uviedol na svojom webe denník Haarec.

Medzinárodné letecké spoločnosti rušia kvôli konfliktu na Blízkom východe ďalšie lety do Izraela a budú sa vyhýbať jeho vzdušnému priestoru.

Aerolinky British Airways nebudú na medzinárodné letisko Ben Guriona do Tel Avivu lietať do konca marca budúceho roka. Informujú o tom izraelské médiá a tlačové agentúry. Izraelský letiskový úrad dnes popoludní nakrátko zastavil všetku prevádzku na letisku Ben Guriona.

Izrael pokračuje v bojoch s palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy a s hnutím Hizballáh v Libanone. Izraelská armáda v noci na dnešok v Libanone zasiahla desiatky cieľov spojených s organizáciou Kard al-Hasan, ktorá Hizballáh financuje.

image

Účastníci rukojemníckej krízy v Kuvajte žalujú britskú vládu a British Airways

Na území Izraela dnes dopoludnia z Libanonu zase smerovalo zhruba 25 rakiet, informuje server The Times of Israel.

Air France predĺžila pozastavenie letov na trase Paríž-Tel Aviv do 22. októbra a letov z Paríža do Bejrútu do 26. októbra. Spoločnosť KLM predĺžila pozastavenie letov do Tel Avivu najmenej do konca tohto roka.

Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet prestala lietať do Tel Avivu a z neho v apríli a lety obnoví 30. marca. Nemecká letecká skupina Lufthansa predĺžila pozastavenie letov do Tel Avivu do 10. novembra.

Jej nízkonákladový dopravca Eurowings ich pozastavil do 30. novembra. Lety do Teheránu sú zrušené do 31. októbra a do Bejrútu do 30. novembra.

image

Aerolinky rušia lety do Bejrútu aj Tel Avivu, dopravca Smartwings zatiaľ pokračuje podľa plánu

Najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zrušila do konca decembra lety do Tel Avivu a z neho. Generálny riaditeľ skupiny Michael O‘Leary 3. októbra uviedol, že pozastavenie letov sa pravdepodobne predĺži do konca marca.

Izraelský letiskový úrad dnes popoludní bez udania dôvodu pozastavil všetky prílety a odlety na letisku Ben Guriona. Krátko na to ich však opäť obnovil, uviedol na svojom webe denník Haarec.

Podľa spravodajského webu Ynet, ktorý sa odvoláva na miestne úrady, letectvo požiadalo o zastavenie odletov a príletov na pol hodiny, zrejme potom, čo zbadalo podozrivý objekt.

01 - Modified: 2024-10-21 20:07:35 - Feat.: - Title: Izrael podnikol útoky na finančnú sieť Hizballáhu v Sýrii a Libanone 02 - Modified: 2024-10-21 20:00:46 - Feat.: - Title: Radikálni izraelskí ministri vyzvali na obnovenie židovských osád v Pásme Gazy 03 - Modified: 2024-10-21 16:38:46 - Feat.: - Title: Izraelská armáda zachytila nad Stredozemným morom päť dronov 04 - Modified: 2024-10-21 14:43:13 - Feat.: - Title: Izrael bráni dodávkam humanitárnej pomoci na sever Pásma Gazy, tvrdí šéf agentúry OSN 05 - Modified: 2024-10-21 14:23:24 - Feat.: - Title: Izraelská polícia zadržala siedmich občanov, ktorí mali špehovať pre Irán
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. október 2024 22:51