StoryEditor

Michelin na kolenách? Ako korona prekreslila svetové gastro

23.06.2021, 00:00
Na pandémiu obzvlášť tvrdo doplatili vysoko kvalitné podniky vo Francúzsku. Paradoxne však práve im dávajú odborníci najväčšie šance na rýchle zotavenie.

Dlhé mesiace lockdownu a prísnych protipandemických opatrení prinútili k radikálnym zmenám prakticky všetky segmenty ekonomiky. Medzi odvetvia, ktoré dosahy ochorenia COVID-19 pocítili najtvrdšie, patrí nepochybne gastronómia. Pozatvárané reštaurácie, prepustená veľká časť personálu, príchod donáškových služieb. To všetko určuje novú tvár reštauračného odvetvia. Experti pripúšťajú, že viaceré z týchto zmien, najmä tie, ktoré sa týkajú nových technológií, s nami zostanú aj po odznení pandémie.
V nasledujúcich otázkach a odpovediach si prečítajte, ako sa koronakríza dotkla najprestížnejších reštaurácií vo svete, prečo vo Francúzsku prišli v tomto odvetví o prácu desaťtisíce ľudí, ale aj prečo sú na tom turistické destinácie z hľadiska budúcej perspektívy gastrosektora podstatne lepšie než my.

19. máj 2022 19:28