Dlhé mesiace lockdownu a prísnych protipandemických opatrení prinútili k radikálnym zmenám prakticky všetky segmenty ekonomiky. Medzi odvetvia, ktoré dosahy ochorenia COVID-19 pocítili najtvrdšie, patrí nepochybne gastronómia. Pozatvárané reštaurácie, prepustená veľká časť personálu, príchod donáškových služieb. To všetko určuje novú tvár reštauračného odvetvia. Experti pripúšťajú, že viaceré z týchto zmien, najmä tie, ktoré sa týkajú nových technológií, s nami zostanú aj po odznení pandémie.
V nasledujúcich otázkach a odpovediach si prečítajte, ako sa koronakríza dotkla najprestížnejších reštaurácií vo svete, prečo vo Francúzsku prišli v tomto odvetví o prácu desaťtisíce ľudí, ale aj prečo sú na tom turistické destinácie z hľadiska budúcej perspektívy gastrosektora podstatne lepšie než my.
StoryEditor
Michelin na kolenách? Ako korona prekreslila svetové gastro
Na pandémiu obzvlášť tvrdo doplatili vysoko kvalitné podniky vo Francúzsku. Paradoxne však práve im dávajú odborníci najväčšie šance na rýchle zotavenie.