Reuters
StoryEditor

Monako - daňový raj aj domov smotánky. Čo pomáha k jeho rastu?

25.08.2019, 00:00
Redaktori HN vám ponúkajú reportážny pohľad na ekonomiky menej známych krajín. Dnes sa pozrieme do Monaka.

Luxusný apartmánový komplex na Azúrovom pobreží. Vo vonkajšom bazéne sa bezstarostne hrajú deti, ich mamičky sa opaľujú na ležadlách. Počujete ruštinu, francúzštinu, angličtinu aj iné jazyky.

Keď sa pozornejšie obzriete okolo seba, zbadáte vytrénovaných chlapov v čiernych oblekoch a slnečných okuliaroch, ako neustále dozerajú na okolie. Len čo vás zbadajú a vykročia rozhodným krokom k vám, pochopíte, že najlepšie bude okamžite odísť. Sme v päťhviezdičkovom komplexe Parc Saint Roman, priamo v srdci Monte Carla.

Je to len jedna z viacerých prestížnych adries, ktoré malé, ale bohaté Monacké kniežatstvo ponúka najúspešnejším ľuďom z celého sveta. Nezáleží, či ide o človeka z oblasti športu, umenia, alebo biznisu.

Pre zaujímavosť – práve tu našla pred časom svoj druhý domov jedna z našich najlepších tenistiek Daniela Hantuchová či český biznismen a senátor Ivo Valenta, majiteľ hernej skupiny Synot.

„Danielu v Monaku občas navštevujem. Zloženie obyvateľov v Parc Saint Roman je skutočne pestré – od Európanov najrôznejších národností cez Rusov až po ľudí z Ázie,“ potvrdila HN Marianna Hantuchová, mama úspešnej tenistky.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 22:19