StoryEditor

Kúpalisko v Podhájskej dostáva facky zo všetkých strán. Podávajú si ho policajti aj envirorezort

28.05.2022, 09:00
  • Krajský prokurátor vzniesol protest voči geotermálnemu vrtu.
  • Na ťahu je rezort životného prostredia.
  • Starosta obce tvrdí, že kúpalisko je pripravené na sezónu.

Nad Podhájskou akoby niekto vyriekol zaklínadlo. A nie jedno. Nestačí, že známe termálne kúpalisko fackovala epidémia koronavírusu. Ešte predvlani sa k nemu pridali muži v zelených uniformách. Spustili vyšetrovanie zlodejín, do ktorých sa zaplietli paragrafy ďalších závažných zločinov.

Kauza termálneho kúpaliska naplno prepukla minulý rok po príchode desiatok príslušníkov enviropolície. Zistili rozsiahle porušovania ochrany životného prostredia, ku ktorým sa pridružili podozrenia z podvodov s platbami, neoprávneným čerpaním a využívaním vody, čarovaním s dokumentáciou. Korunu všetkému nasadili vyhlásenia ministerstva životného prostredia o alarmujúcom prekročení limitov rádioaktivity.

Keď sa Podhájskej podarilo úspešne povytŕhať všetky klince z chystanej rakve, v januári tohto roka kúpalisko otvorilo pre verejnosť svoje termálne bazény. To však ešte možno len niekto tušil, že o pár mesiacov sa na stôl Okresného úradu v Nitre pristane protest prokurátora. A patálie pokračujú....

Seniori v pohybe

V polovici mája sa ručička teplomeru tvári, akoby sa pripravovala na atakovanie tridsať stupňov Celzia. Ešte prekvapujúcejší je však pohľad do termálnych bazénov v pracovnom dni, navyše ešte len v predpoludňajších hodinách. Nepraskajú vo švíkoch, ale vzhľadom na dátum sa v nich plahočí ľudí viac než dosť.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
12. apríl 2024 06:43