Gastro sa zaraďuje medzi sektory najviac postihnuté pandémiou. Máte prehľad, koľko prevádzok covid zlikvidoval?
Tie dáta sa menia každým dňom. Stále počúvame, že nejaký podnik to už nezvládol a musel zatvoriť. Či už pre nedostatok personálu, alebo pre nedostatok dopytu. Z našich informácií však vieme vyčítať, že veľká časť trhu – najmä mimo Bratislavy – sa pohybuje zhruba na 60 percentách bežných obratov.
Čo z toho vyplýva?
Že z dlhodobého hľadiska ide o neudržateľný trend. Podniky pri takýchto obratoch nie sú schopné pokrývať ani svoje bežné režijné náklady, nieto ešte splácať záväzky z čias pandémie, respektíve sa sústrediť na akýkoľvek rozvoj. Od marca je stopnutá akák...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.