Reuters
StoryEditor

Ako o nej informovali české médiá?

26.01.2018, 23:00

Portál idnes.cz si zvolil titulok „Zeman oponentom pohŕdal, Drahoš už nepôsobil ako študent, myslia si experti“ či „Podľa expertov skončila druhá debata nerozhodne, Drahoš sa zlepšil“.

ČT24 informovali napríklad titulkami „Drahoš ani Zeman nechcú kvóty. Rozdeľuje ich názor na referendum o vystúpení z EÚ“ či „Politológovia: Dôstojná debata ukázala prezidentský potenciál kandidátov“.

V titulku na serveri lidovky.cz sa objavila aj Witowská: „Prezidentský duel vyhrala Witowská. Drahoš prehral hneď na začiatku, myslí si expert“ či „Ostrá Witowská zvládla duel. Podľa Drahoša nemá Zeman čo ponúknuť, ten hovoril o trestnom oznámení“.

Aktualne.cz si vybralo zase „Posledná debata skončila remízou. Drahoš často útočil, Zeman prekvapil umiernenosťou“ a „Debata v Rudolfíne: Nikto drvivo nevyhral. Drahoš je čas budúci, Zeman minulý“.

Na niektorých stránkach sa po debate objavili aj prieskumy. Na idnes.cz nahrávala drvivá väčšina Jiřímu Drahošovi ako presvedčivejšiemu kandidátovi z predvolebného súboja. Náskok si držal aj na portáli lidovky.cz, ktorý zisťoval, kto lepšie druhý televízny duel zvládol.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
24. apríl 2024 11:33