Online stretnutia s technológiou budúcnostiLogitech
StoryEditor

Online stretnutia s technológiou budúcnosti

14.03.2022, 23:00
Videokonferencie si vyžadujú jednoduché riešenia, ktoré ich umožnia zahájiť jedným dotykom.

Za posledné roky sa konferenčné videohovory posunuli. Len „včera“ boli takmer výhradne medzištátnou záležitosťou, no a dnes je bežnou praxou stretávať sa prostredníctvom obrazovky nielen s ľuďmi z toho istého mesta, ale i s kolegami z vedľajšej kancelárie.

Riešiť kvalitu výbavy konferenčných miestností určite treba. Jednak si potrebujeme na interných stretnutiach navzájom rozumieť a po druhé chceme zapôsobiť na obchodného partnera na druhej strane obrazovky. Firma AP MEDIA prináša riešenie v podobe videokonferenčnej kamery Logitech Rally Bar, vďaka ktorej sa konferencia dá začať jediným dotykom. Navyše prináša aj vysokokvalitný prenos, čo sa týka videoprezentácie, zvukového výstupu, zrozumiteľnosti i celkového dojmu zo stretnutia.

Tri piliere kvalitného video spojenia

Predstavme si ju však bližšie. Kamera má podľa odborníkov z AP MEDIA tri hlavné piliere kvalitného video spojenia. „V prvom rade ide o snímanie videa, ktoré vystihuje ostrý obraz so špičkovou farebnosťou v rozlíšení až 4K. Jej súčasťou je aj optický zoom, ktorý neuberá na kvalite obrazu. Veľkou pridanou hodnotou oproti bežnej praxi je verné snímanie odtieňa ľudských tvárí, ktoré pôsobia živo a prirodzene“.​ Online stretnutia s technológiou budúcnosti Online stretnutia s technológiou budúcnosti Logitech

Ďalším pilierom kvality je zvuková technológia, ktorú tvoria vysokovýkonné meniče reproduktora. K nim sa pridávajú aj adaptívne mikrofóny, ktoré sa automaticky zameriavajú na aktívneho rečníka. Jej súčasťou je ďalej aj špeciálny port pre nízke frekvencie i patentovaný systém antivibračného tlmenia pre plne duplexnú zvukovú komunikáciu. „Inými slovami poskytuje vysoký výkon, zrozumiteľnosť a vyváženosť každému hlasu, či už je rečník tichý, alebo, naopak, hovorí zvučnejším hlasom,“ dopĺňajú odborníci z AP MEDIA.

Umelá inteligencia a jednoduchosť

Výhoda videokonferenčnej kamery v neposlednom rade spočíva v umelej inteligencii, ktorá je inšpirovaná prirodzeným ľudským vnímaním. Pomocou motorizovaného otáčania, naklápania i optického zoomu prispôsobuje záber dynamike konferencie a dianiu v miestnosti. Teda niečo, ako keď dokážeme upriamiť pozornosť na človeka, ktorý práve rozpráva, ale zároveň aj periférne vnímame celú miestnosť. Technológia však ide aj nad rámec ľudských schopností. Dokáže totiž „vypnúť“ rušivé faktory, eliminovať šum a optimalizovať hlas rečníka, tak aby bol príjemne zrozumiteľný. Online stretnutia s technológiou budúcnosti Online stretnutia s technológiou budúcnosti Logitech

Schopnosti a algoritmy, ktoré stoja za umelou inteligenciou Logitech Rally Bar sa skrývajú v množine RightSense technológií. Tie, okrem toho, že pracujú automaticky, disponujú aj schopnosťou učiť sa a postupne sa zlepšovať.

Zásadná je však aj jednoduchosť použitia zariadenia. Logitech Rally Bar je možné pripojiť prostredníctvom USB k ľubovoľnému PC alebo Mac bez nutnosti inštalácie ďalšieho softvéru. Alternatívou je spustenie podporovanej videokonferenčnej aplikácie ako sú Zoom Rooms či Microsoft Rooms priamo na zariadení bez potreby použitia počítača alebo notebooku. Online stretnutia s technológiou budúcnosti Online stretnutia s technológiou budúcnosti Logitech

​Dôležitým faktorom vo výbave konferenčných miestností je aj veľkosť a členenie priestoru. „Mikrofón Rally má dosah až 4,6 metra a v prípade potreby je možné rozšíriť ich počet na tri kusy. Vďaka čistému minimalistickému dizajnu ho môžete umiestniť priamo na stole alebo ho upevniť do stropu. Použitý materiál je bezodtlačkový, čiže dotyky na ňom nezanechávajú neestetické stopy. O stave stlmenia dáva jasnú vizuálnu informáciu farebná LED ikona,“ približujú odborníci z AP MEDIA.

Ako to celé funguje si môžete pozrieť v 6 minútovej reportáži, ktorú nájdete na stránke www.apmedia.sk, konkrétne TU.

Dotvorenie konferenčnej miestnosti

K dotvoreniu kompletnej konferenčnej miestnosti je však potrebná aj ďalšia profesionálna výbava. Výrobca preto ponúka široké spektrum produktov, ktoré zlepšia zázemie pre obchodné rokovania i firemné stratégie. Novinkou je napríklad aj Logitech Tab Scheduler, ktorý poskytuje podrobné informácie o obsadenosti miestností. Tab sheduler Logitech

​Z projekčnej techniky treba upriamiť pozornosť na Logitech Scribe, kameru, pomocou ktorej je možné zdieľať obsah jednoducho a najmä v špičkovej kvalite, a to nielen na konferenčnej tabuli, ale aj v školiacich centrách alebo priamo v školských triedach. Detailnejšie predstavenie produktu Logitech Scribe si môžete pozrieť vo videu TU.

„Riešení a možností ako čo najefektívnejšie fungovať na diaľku je omnoho viac, preto pre detailnejšie informácie odporúčame kontaktovať spoločnosť AP MEDIA, ktorá sa integrácii profesionálnej techniky venuje už viac ako 25 rokov,“ informuje spoločnosť.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
19. apríl 2024 05:56