Falkensteiner Hotel PragueFalkensteiner Michaeler Tourism Group
StoryEditor

Najlepšie rakúske hotely chystajú expanziu

29.11.2022, 00:00

Rakúska hotelová skupina Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) obhájila svoje prvé miesto najobľúbenejšej spoločnosti v oblasti cestovného ruchu medzi Rakúšanmi. Prémiová značka zároveň spustila už 9. kolo crowdfundingu, ktorý smeruje k ďalšej expanzií.

Aj v tomto roku sa potvrdilo, že značka Falkensteiner Hotels & Residences je zárukou kvality a skvelej dovolenky. To ale nie je všetko. Hotelová skupina zvíťazila aj v kategórii ubytovacích zariadení a stala sa rakúskym hotelom číslo jeden s najlepšími službami.

Predplatitelia a registrovaní čitatelia rakúskeho ekonomického časopisu GEWINN už po dvadsiaty siedmykrát vybrali 100 značiek a spoločností s najlepším imidžom v rebríčku TOP GEWINN Image Ranking. Okrem toho boli vybrané spoločnosti s najvyššou reputáciou z 15 odvetví a hľadali sa víťazi v ôsmich špeciálnych kategóriách.

Výsledok skupiny Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) je pôsobivý aj v roku 2022. Už piatykrát za sebou sa hotelová skupina umiestnila na prvom mieste v kategórii "Voľný čas a cestovný ruch".

image

Falkensteiner Spa Resort Marienbad

Jochen Arndt

Najobľúbenejšia sieť hotelov

V septembri boli už po ôsmykrát za sebou vybraní aj rakúski "majstri služieb". Hotelová skupina Falkensteiner Hotels & Residences získala titul "Service Champions Austria". Toto ocenenie je založené na hodnotení zákazníkov a vychádza z kľúčovej otázky, či zákazníci za posledné tri roky zažili veľmi dobré služby. Na tento účel bolo zozbieraných a vyhodnotených 194 000 zákazníckych recenzií zo 767 spoločností a 59 odvetví. Skúmali sa skúsenosti zákazníkov so službami na základe vedecky spoľahlivého "Service Experience Score" (SES), ktoré úzko súvisí s lojalitou zákazníkov. Pri hodnotení služieb sa zohľadňujú názory a skúsenosti súčasných a bývalých zákazníkov, pričom posledný kontakt nesmie byť starší ako 36 mesiacov. Absolútne najlepšie výsledky dosiahla spoločnosť Falkensteiner Hotels & Residences, ktorá sa umiestnila na prvom mieste v hodnotení odvetvia a na 11. mieste celkovo. 

image

Falkensteiner Spa Resort Marienbad

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Nechajte sa rozmaznávať

Dva výnimočné a špičkové hotely z tejto hotelovej skupiny môžete nájsť aj u našich blízkych susedov, v Čechách.  Falkensteiner Spa Resort Mariánske Lázně je päťhviezdičkový kúpeľný rezort v budove postavenej v období secesie. Ponúka prvotriedny welness program aj kúpeľnú starostlivosť, ktorú v Medical centre poskytuje vlastný lekár a tím fyzioterapeutov. Využíva pri tom aj minerálny prameň Alexandra, ktorý vyviera priamo v hoteli.  Lesná terapia, ktorá je obľúbenou procedúrou pre hotelových hostí je balzamom pre telo i ducha. Falkensteiner Hotel Prague patrí do skupiny mestských butikových prémiových hotelov. Je umiestnený v srdci Prahy. Hostí rozmaznáva v novozrekonštruovaných štýlových izbách, v saunách a parných kúpeľoch Acquapura City SPA  a neobyčajnou ponukou kulinárskych lahôdok a  miešaných nápojov v The Monkey Bar.

image

Falkensteiner Hotel Prague

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Možnosť investovať

Tradičná spoločnosť, ktorá je aj po 65 rokoch rodinným podnikom, vždy určovala trendy v celom odvetví cestovného ruchu. Napríklad v júni tohto roku spoločnosť úspešne spustila vlastnú digitálnu investičnú platformu FMTG Invest. Spoločnosť Falkensteiner úspešne využíva crowdinvesting ako stratégiu financovania od roku 2016 a v posledných rokoch sa jej v tejto oblasti podarilo prekonať niekoľko rekordov. Značka hotela sa stala zárukou kvality a dôvery, čo potvrdzuje aj skutočnosť, že na jar tohto roku získala v crowdfundingovej kampani rekordných 8 miliónov EUR a v šiestich crowdfundingových kampaniach sa už vyzbieralo celkovo 34 miliónov EUR. Priemerná výška investície bola približne 10 000 EUR a viac ako polovica investorov v súčasnom kole sú existujúci zákazníci. Finančné prostriedky smerujú okrem iného do modernizácie existujúcich hotelov, rozvoja stratégie udržateľnosti celej skupiny a rozvoja digitalizácie v rámci spoločnosti.

image

Otmar Michaeler

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Otmar Michaeler, výkonný riaditeľ FMTG, je s výsledkom spokojný: "Veľký úspech tohto kola financovania potvrdzuje, že na trhu je o nás vďaka našej veľmi atraktívnej komplexnej ponuke značný záujem. Okrem toho naši investori uvítali možnosť poberať zisky aj vo forme ubytovacích poukazov, okrem bežnej ročnej výplaty úrokov. Takmer dve tretiny investorov sa tentoraz rozhodli pre poukážky ako formu odmeny." Ďalšia crowdfundingová kampaň spoločnosti FMTG sa spustila v polovičke októbra. Po prvý raz sú ponúkaneé dva termíny: investori sa môžu rozhodnúť či investujú na tri alebo na päť rokov.

image

Falkensteiner Hotel Montafon

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Nový päťhviezdičkový hotel Montafon

Ďalší projekt sa realizuje vo Vorarlbersku: Falkensteiner Hotel Montafon, prvý päťhviezdičkový hotel v regióne, bude otvorený koncom decembra. Hotel, ktorý sa nachádza na zážitkovom vrchu Golm, a teda uprostred jedinej rakúskej lyžiarskej oblasti s neutrálnymi emisiami CO2, bude pre celú skupinu majákovým projektom. V spolupráci so spoločnosťou illwerken vkw, najväčším poskytovateľom energetických služieb vo Vorarlbersku, sa hotel jednoznačne zameriava na dodávky energie z obnoviteľných zdrojov, a to tak pri výstavbe, ako aj pri prevádzke. Už teraz je napríklad možné objednať si ekologické tarify a prispieť tak k hospodáreniu šetrnému k životnému prostrediu a zdrojom. Okrem toho hotel ponúka rodinný program a program aktivít so zameraním na ekologickú zábavu a svojich hostí, mladých aj starších, bude rozmaznávať kvalitnou kulinárskou koncepciou s regionálnym zameraním.

image
Falkensteiner Michaeler Tourism Group

"S naším Falkensteiner Hotel Montafon robíme ďalší krok do budúcnosti cestovného ruchu. Spolu s naším partnerom, spoločnosťou Vorarlberger Illwerke, osvedčeným výrobcom energie z obnoviteľných zdrojov, sme vyvinuli koncept, vďaka ktorému ponúkame našim hosťom nielen nádherný zážitok z dovolenky v zasnenej prírodnej krajine, ale zároveň plníme našu zodpovednosť za prevádzku, ktorá šetrí zdroje a uplatňuje ohľaduplný cestovný ruch," hovorí Michaeler o najnovšom hotelovom projekte spoločnosti FMTG.

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
15. apríl 2024 09:03