StoryEditor

SIM-ka, ktorá spojí rodičov s deťmi

29.05.2024, 00:00

Digitálny svet je dobrým pomocníkom, treba si však určiť rozumné hranice. Rodičia sú prvými sprievodcami svojich detí pri spoznávaní digitálnych technológií a zároveň sa ich potomkovia od nich učia, ako technológie používať. Na pomoc im teraz prichádza jeden z mobilných operátorov, ktorý vytvoril pre potreby rodičov a deti novú SIM-ku O2 Junior. Pozreli sme sa na to, v čom je jedinečná.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou O2.

Kým súčasná generácia dospelých sa s digitálnymi médiami zoznamovala postupne, ich deti, tzv. generácia alfa, sa do digitálneho prostredia už narodili. Digitálny svet vnímajú odmalička, internet, umelá inteligencia a smart zariadenia sú pre ne už bežným štandardom. Poskytuje im široké množstvo zábavy, či možností na učenie sa, no môže sa k nim dostať aj nevhodný obsah, ktorý robí vrásky na čele mnohým rodičom.

SIM-ka O2 Junior

Na trhu doteraz chýbal jednoduchý program navrhnutý pre interakciu rodičov s deťmi, ktorý by im pomáhal navzájom komunikovať a zároveň dozeral na to, aby boli v digitálnom svete v bezpečí. Spoločnosť O2 prišla s programom, ktorý tieto benefity poskytuje. Dieťa má prostredníctvom SIM-ky Junior neobmedzené volania a SMS na tri zvolené mobilné telefónne čísla do všetkých sietí na Slovensku. Výhodou je to, že na tieto telefónne čísla môže zatelefonovať aj po prečerpaní limitu. To poskytuje rodičom istotu, že budú so svojím potomkom v kontakte vždy, keď ich potrebuje. Dieťa tiež získa dátový balík so 4 GB dát.

image
O2

O limitoch rozhoduje rodič

Rodičia môžu prostredníctvom tohto programu nastaviť na telefóne svojho dieťaťa limit na telefonovanie, posielanie správ i dátovanie. Tento limit však môže rodič pravidelne meniť a prispôsobiť aktuálnym potrebám svojho dieťaťa. Vďaka tomu rodičom nepríde prekvapenie vo forme prehnane vysokej faktúry na konci mesiaca a zároveň majú istotu, že sa s nimi dieťa v prípade núdze skontaktujte aj po prečerpaní limitov. Navyše rodičom odpadá starosť s dobíjaním kreditu.

Súčasťou novej SIM-ky O2 Junior je aj nová služba O2 Security, ktorá chráni deti pred falošnými webmi, neželaným obsahom a inými nástrahami internetu, takže digitálny svet dieťaťa bude bezpečný. Zároveň jeho mobilný telefón bude mať automaticky zablokované služby tretích strán, teda VAS služby. Rovnako bude vyradený z akejkoľvek marketingovej komunikácie zo strany operátora, takže dieťa už nebudú vyrušovať reklamy.  

 

 

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
15. jún 2024 03:19