Na slovenský logistický trh už čoskoro vstúpi najväčšia a najrýchlejšie rastúca dopravná sieť v paletovej preprave v Európe, Palletways group.Palletways
StoryEditor

Palletways finišuje prípravy na vstup na slovenský trh

09.12.2020, 23:00
Stavebniny, čierna a biela technika, textil či pneumatiky. To je len zlomok toho, čo všetko dokáže do 24 hodín prepraviť v rámci Slovenska a ďalších krajín najväčšia európska sieť Palletways, ktorá začiatkom budúceho roka vstúpi na slovenský trh. Prepravcom prinesie možnosť rozšíriť podnikanie do celej Európy, firmám zasa cenovo výhodnejšiu prepravu širokého spektra tovarov.

Palletways Group je najväčšia a najrýchlejšie rastúca prepravná sieť paletizovaných nákladov v Európe. Špecializuje sa na vnútroštátnu aj medzinárodnú paletizovanú prepravu tovaru v 24 európskych krajinách a momentálne je v záverečnej fáze prípravy vstupu na slovenský trh.

Výhodná cena prepravy pre široké spektrum klientov

Firma bude vedieť zabezpečiť dopravu zásielok klientov kdekoľvek na Slovensku, v Maďarsku a časti Rumunska do 24 hodín. Služby Palletways môže využívať ktokoľvek, kto potrebuje prepraviť tovar zabalený na paletách nielen v rámci Slovenska, ale aj celej Európy. Minimálna objednávka je jedna paleta, ktorej maximálny rozmer môže byť až 100x120x220cm a hmotnosť až 1200kg. Cena prepravy sa odvíja od výšky nabalenej zásielky, hmotnosti a počtu paliet.

„Naša služba si nájde klientov v širokom spektre sektorov, ako napríklad v obchode, priemysle, stavebníctve, pri preprave nápojov a suchých potravín alebo v oblasti automotive. Ďalej je vhodná pri preprave tovarov potrebných pre dom a záhradu, textilu či e-commerce. Ako prvý a jediný paletový prepravca budeme schopní zabezpečovať prepravu paletizovaných zásielok aj medzi súkromnými osobami,“ približuje country manager Palletways Slovakia Marek Ondrejčák.

Konkurenčnou výhodou bude pritom najmä cena prepravy, a to hlavne vo vyšších váhových kategóriách. Keďže v prvotnej fáze všetci členovia Palletways na Slovensku sa budú na dennej báze pripájať na centrálny HUB v Budapešti, aj celé Maďarsko sa bude z pohľadu zákazníka javiť ako vnútroštátna preprava v rámci Slovenska z pohľadu času doručenia aj nákladov na prepravu.

Inovatívne doplnkové služby

Inovatívny koncept Palletways spočíva aj v doplnkových službách, ako sú napríklad on-line sledovanie zásielok, elektronické doklady o doručení, časované doručenia (ráno, večer, konkrétne časové okno), služba ETA (odhadovaný čas doručenia), alebo paletová výmena. Niektoré služby bude firma ponúkať ako jedna z prvých vôbec. Celý systém funguje vďaka modernému a spoľahlivému Transport Manažment Systému, ktorý umožňuje efektívne riadenie celého systému.

„Inovatívny systém postavený na cloudovom riešení prepája komunikáciu medzi členmi, vodičmi, dispečermi, skladníkmi, servisnou podporou a klientami a významnou mierou pomáha mať všetky palety pod kontrolou. Doplnkové aplikácie umožňujú využívať mobilné telefóny namiesto skenerov a keďže celý systém beží na cloude, pripájanie a prácu s týmto systémom je možné vykonávať z akéhokoľvek zariadenia pripojeného na internet,“ vysvetlil Marek Ondrejčák. Palletways každý deň dodá konečným zákazníkom v rámci Európy viac ako 45 000 paliet. Palletways každý deň dodá konečným zákazníkom v rámci Európy viac ako 45 000 paliet. Palletways

Ambiciózne plány nárastu prepravy

Podľa Ondrejčáka firma momentálne hľadá posledných členov pre vstup do jej siete. „Spoluprácu máme zazmluvnenú už s ôsmimi členmi a so zvyšnými tromi-štyrmi sme v záverečnej fáze rokovaní, takže kompletná sieť Palletways v prvotnej fáze by mala mať 11 až 12 členov,“ hovorí country manager pre Slovensko. Na základe skúseností na maďarskom trhu, kde bol projekt spustený približne pred dvomi rokmi, Palletways odhaduje, že po roku prevádzky by na Slovensku mohla sieť prepravovať okolo 400-500 paliet denne. V ďalšom roku počíta minimálne s ďalším nárastom o 50%.

Už teraz pritom celá sieť Palletways prepraví pomocou viac ako 400 partnerov až 45 000 paliet denne.

 

 (Natívna informácia)

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
26. apríl 2024 10:47