S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníciproteinaco.sk
StoryEditor

S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci

07.03.2022, 23:00
Ako jediní na trhu staviame chuť na rovnakú úroveň ako kvalitu, hovorí Daniel Sosýn, konateľ spoločnosti Protein & Co.

Ako sa zrodila myšlienka založiť vlastnú značku Protein & Co.?

Už ako stredoškolák som veľa cvičil, s tým je spojená aj výživa. Vyskúšal som nespočetné množstvo suplementov a stalo sa presne to, čo väčšina z nás pozná – produkt je taký nechutný, že sa napijete raz, možno dvakrát a potom to už jednoducho nezvládnete. To je problém, pretože bez správnej výživy nebudú výsledky. A ja som sa rozhodol, že to zmením – rozhodol som sa teda vytvoriť športovú výživu, ktorá bude ľuďom naozaj chutiť, na ktorú sa budú tešiť. A tak vzniklo Protein & Co.

S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci proteinaco.sk

Aké boli vaše skúsenosti v oblasti výživy pred tým, než ste sa pustili do vlastného biznisu?

Skúsenosti som mal hlavne ako používateľ, pretože cvičím už 11 rokov. Pri navrhovaní a tvorbe nám veľmi pomáha moje lekárske vzdelanie, vďaka ktorému dokážem vytvoriť prípravky, ktoré majú zmysel.

Čo je hlavnou víziou spoločnosti?

Vytvoriť športovú a zdravú výživu, ktorá bude fungovať a bude ľuďom naozaj chutiť. Takú, aby sa na ňu mohli tešiť. Zodpovedá to aj mottu spoločnosti: „S nami si každý tréning vychutnáte.“

Pre koho sú primárne určené vaše produkty?

Sú určené pre ľudí, ktorí hľadajú kvalitu a zároveň si to chcú aj vychutnať. Medzi našich klientov patria tak profesionálni kulturisti, ako aj mamičky, ktoré formujú postavu po pôrode, alebo napríklad horolezci a maratónci.

S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci proteinaco.sk

Na trhu dnes existuje niekoľko e-shopov či firiem, ktoré ponúkajú proteíny, kaše či ďalšie suplementy. V čom sú tie vaše iné?

Asi hlavným rozdielom je to, že si produkty sami vyrábame, takže dokážeme naozaj ovplyvniť, ako produkt vyzerá a čo obsahuje – nemusíme robiť kompromisy. Väčšina vami spomínaných firiem si necháva produkty vyrábať, musia sa teda čiastočne prispôsobiť výrobcovi. Tým, samozrejme, dochádza k strate kvality. Hlavný rozdiel je tiež v tom, že ako jediní na trhu staviame chuť na rovnakú úroveň ako kvalitu, takže pokiaľ je produkt kvalitný, ale nie je chutný, nepustíme ho do predaja. Predávame skutočne len veci, ktoré sú kvalitné a zároveň chutia. To dokazuje napríklad víťazstvo v súťaži časopisu apetít, čo je najväčší český gastronomický časopis, kde sme vyhrali zlatú hviezdu práve s naším proteínom.

Máte v portfóliu nejaký produkt, ktorý je jedinečný a zákazníci ho nikde inde nenájdu?

Je ich viac – je to napríklad produkt Natural Whey, srvátkový proteín ochutený čisto lyofilizovaným, teda mrazeným ovocím, doplnený o tráviace enzýmy. To je produkt, ktorý je úplne prírodný, výborne chutí a zároveň vyhovuje aj tým najnáročnejším klientom. Navyše má prirodzene takmer nulový obsah laktózy, takže je vhodný aj pre klientov s intoleranciou.

S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci S konkurenciou sa neporovnávame, prioritou sú zákazníci proteinaco.sk

Ako sa vyrovnávate s konkurenciou?

My sa snažíme hlavne vyrovnať s dopytom, nemáme čas riešiť konkurenciu (smiech). Ale vážne – veľmi konkurenciu nesledujem a neporovnávame sa. Namiesto toho komunikujeme so zákazníkmi a zisťujeme, aké produkty a zlepšenia by uvítali oni. To je pre nás dôležité.

Za pomerne krátky čas sa spoločnosť Protein & Co stala známou na domácom aj zahraničnom trhu. Čomu vďačíte za úspech?

Budem sa opakovať, ale je to jednak kvôli tomu, ako produkty vytvárame – s dôrazom na chuť. Preto sa k nám ľudia vracajú a darí sa nám osloviť aj nových zákazníkov. Potom je to tiež kvôli zákazníckej podpore – snažíme sa vyjsť klientom maximálne v ústrety, nech ide o rady vo výžive, vratky a reklamácie alebo platby za objednávku. Myslím si, že to dokážu oceniť, a preto sa vracajú.

(Natívna informácia)

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
18. apríl 2024 19:12