StoryEditor

Bratislava očami veľvyslancov – veľvyslanec Japonska

11.05.2021, 00:00
V sérii našich rozhovorov Vám prinášame pohľad na Bratislavu očami veľvyslancov zahraničných krajín, ktorí pôsobia v hlavnom meste Slovenskej republiky.

Všetci máme za sebou veľmi náročný rok. Týka sa to aj diplomatickej komunity, ktorá žije a pôsobí v Bratislave. V našom rozhovore sa dozviete, ako veľvyslanci zahraničných krajín prežili pandemický rok a v čom bolo toto obdobie pre nich výnimočné. Čo nové sa im podarilo v Bratislave objaviť, prípadne, ktoré miesta sú im veľmi blízke?

V aktuálnom rozhovore nám svoj pohľad na Bratislavu priblíži Makoto Nakagawa - veľvyslanec Japonska na Slovensku.

5 dôvodov, prečo navštíviť Bratislavu v roku 2021

Aj vy tajne dúfate, že už čoskoro budete môcť bezpečne cestovať a navštevovať nové miesta? Najbližšie si naplánuje citybreak do Bratislavy, ktorá ponúka bohatý program pre všetkých. A keďže na hlavné mesto 1 deň zďaleka nestačí, najvhodnejšie si je naplánovať výlet rovno na 3 dni.

1. Mesto dýchajúce históriou

Bratislava je mestom, kde sa história začala písať už s príchodom Keltov, pokračovala Rimanmi, až sa napokon preklenula do slávnej korunovačnej éry, ktorú pripomína majestátny Dóm sv. Martina. Znakom bohatej histórie Bratislavy je aj Bratislavský hrad, ktorý je taktiež domovom Historického múzea, a hrad Devín nachádzajúci sa nad sútokom Dunaja a Moravy. Historické artefakty a iné expozície nájdete až v 30 múzeách po celej Bratislave.

Bratislava Tourist Board

2. Zábava aj pre deti

Na výlete v Bratislave sa nebudú nudiť ani tí najmenší. Vďaka mnohým atrakciám si v meste a blízkom okolí s deťmi užijete zábavu za každého počasia. K najnavštevovanejším miestam nepochybne patrí bratislavská zoologická záhrada. Počas škaredého počasia sa vám zavďačí dom umenia pre deti Bibiana s interaktívnymi výstavami alebo zážitkové centrum vedy Aurelium, kde deti okrem iného zistia, ako funguje hologram, či aké ťažké je vyvážiť magnet. A čo je dôležité, všetko si môžu odskúšať naživo. Bratislava Tourist Board

3. Umenie, galérie a divadlá

Celkovo sa v Bratislave nachádza až 20 galérií, kde nájdete umelecké diela z minulosti, ako aj súčasnosti. Moderné umenie v obklopení jedinečnej scenérie polostrova na Dunaji si môžete vychutnať v múzeu moderného umenia Danubiana a vynechať by ste nemali ani Galériu mesta Bratislavy. Milovníci klasického divadla, inscenácií a tanca si môžu zakúpiť vstupenky do Slovenského národného divadla alebo do Mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava. Bratislava Tourist Board

4. Šport a pohyb

Bratislava, to nie sú len pamiatky a galérie, ale aj pohyb a šport prítomný vo všetkých oblastiach života. Nič nepokazíte požičaním bicyklov, keďže Bratislava má vo svojom okolí viacero cyklistických trás a tematických cyklookruhov. Pre fanúšikov adrenalínu sa v lesoch Malých Karpát nachádzajú aj špeciálne upravené cyklistické trate. Adrenalín na vode môžete zažiť v areáli vodných športov Divoká voda v Čunove, kde si návštevníci môžu vyskúšať rafting alebo jazdu na vodných skútroch. Netradičným zážitkom je aj Skywalk – panoramatická prechádzka po obvode vyhliadkovej veže UFO.

Bratislava Tourist Board

5. Neopakovateľná atmosféra

V lete má Bratislava jedinečnú atmosféru, ktorú vytvárajú vonkajšie terasy kaviarní a reštaurácií a dunajské brehy každoročne sa premieňajúce na mestské pláže s barmi či ihriskami na plážový volejbal. Z centra mesta sa za 20 minút dostanete do úplne iného sveta: na najväčšie prírodné kúpalisko v Bratislave. Zlaté Piesky majú všetko, čo na letnej dovolenke nesmie chýbať: štrkovú pláž, osviežujúcu vodu, slnečníky, chládok pod stromami, športové a detské ihriská, ale aj vodné bicykle a tobogan. Bratislava Tourist Board

Viac informácií na visitbratislava.com

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

(Pripravené v spolupráci s Bratislavskou organizáciou cestovného ruchu)

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
26. apríl 2024 18:32