StoryEditor

Konkurenti ukončili predaj známych ľahkých spaľovacích dodávok. Toyota je výnimkou

28.03.2022, 00:00
Alternatívou konvenčných spaľovacích verzií sa stali výhradne elektrické prevedenia. Toyota však na rozdiel od Peugeotu, Citroënu či Opla v predajoch pokračuje.

Prím v dnešnej dobe nepochybne začínajú hrať športovo-úžitkové modely áut. Štýlový vzhľad, vyšší podvozok, no nie vždy aj postačujúca priestrannosť. Nie všetci teda tomuto trendu podľahli. Početné rodiny môžu dávať prednosť praktickejšie orientovaným minivanom, prípadne ich volia taktiež podnikatelia, pre ktorých je dostatok priestoru na prevoz najrôznejšieho nákladu alebo ľudí kľúčový.

Zastávajú aj náhradu za kedysi populárny segment MPV, nad ktorým už väčšina výrobcov dávno zlomila palicu. S čoraz prísnejšími emisnými limitmi však prišiel zvrat a značky ako Peugeot, Citroën a Opel svojich zástupcov v segmente ľahkých spaľovacích dodávok z ponuky vyškrtli. Aby sme boli presní, ich osobné verzie.

Dostupné tak pre rodiny alebo podnikateľov so zameraním na prevoz osôb zostávajú od januára 2022 iba elektrické verzie kompaktných a stredne veľkých osobných dodávok Citroën Berlingo, Opel Combo Life a Peugeot Rifter, Citroën Jumpy, Citroën SpaceTourer, Opel Vivaro/Zafira a taktiež Peugeot Expert/Traveller.

V prípade modelov SpaceTourer, Traveller či Zafira išlo o priamych súrodencov, ktorí sa odlišovali iba v pár detailoch – podobne ako ďalší z rodiny, a to Toyota Proace, ktorá však na rozdiel od ostatných v predaji zotrvala. Japonská automobilka Toyota na rozdiel od konkurentov pokračuje v ponuke svojich modelov Proace, Proace City, Proace Verso a Proace City Verso či terénnej legendy Hilux.

Toyota

​Tá sa pýši overenými schopnosťami aj v poriadne ťažkom teréne, vysokou mierou spoľahlivosti a širokým rozsahom príslušenstva. Už v štandarde dobre vybavený kúsok môžete doplniť o elektrickú roletu na korbe, na výber je ochranný rám karosérie, kryt motora, kryt nakladacieho priestoru či napríklad takzvaný hardtop, ktorý vám z „otvoreného pick-upu“ spraví priam terénny kombík s oddeleným batožinovým priestorom.

Zákazníci naprieč zameraniami si teda stále môžu vyberať aj z osobných verzií využívajúcich spaľovacie motory, siahnuť môžu po rôznych dĺžkach karosérií a rovnako čerpať benefity z variability a priestoru modelov Proace. Nechýbajú však ani najmodernejšie technológie, asistenti, bezpečnostné systémy a komfortné prvky známe z bežných osobných áut.

Mimochodom, úžitkové vozidlá Toyoty patria na našom trhu dokonca k tým absolútne najpredávanejším. Zastúpiť môžu rodinné auto, poslúžiť ako spoločník na prepravu osôb, kapacitné taxíky alebo ako pracanti s bohatou úložnou plochou. Výrobca dokonca ponúka slušné zastúpenie všemožných prvkov voliteľnej výbavy, ktoré posunú model ešte na vyššiu úroveň alebo podčiarknu jeho praktickosť.

Toyota

​Klienti tak majú možnosť dovybaviť vozidlá Proace príslušenstvom a paketmi podľa špecifických potrieb. Ide napríklad o drevené obloženie stien i podlahy nákladového priestoru, čo skvele poslúži na ochranu pred poškodením, v prípade osobných verzií padne vhod napríklad nezávislé vykurovanie webasto, vďaka čomu nastúpite vždy do perfektne vyhriateho a pripraveného auta alebo dostupnosť zmeny či vyberania sedadiel.

Výhodou voľby úžitkových vozidiel Toyoty je aj dostupnosť prestavby na mraziarenské, pohrebné alebo napríklad sortimo vozidlo – teda prestavba na pojazdnú dielňu s množstvom rôznych užitočných skriniek. V neposlednom rade ide o veľmi dobrú cenovú dostupnosť, ktorú sa snažia Japonci zachovávať, a to primárne pri svojich dodávkach.

Toyota

​Veľkým benefitom je okrem toho čerpanie skvelej predĺženej záruky Toyota Extracare Plus – pre modely Proace je to predĺžená záruka Toyota Extracare Plus (5 rokov / 1 000 000 km) a v prípade verzie Proace Verso aj cestná asistenčná služba Toyota Eurocare (5 rokov / 1 000 000 km).

Pre menšie modely Proace City a Proace City Verso získate zadarmo predĺženú záruku Toyota Extracare Plus (5 rokov / 250 000 km), ako aj cestné asistenčné služby (5 rokov / 250 000 km) v cene vozidla. S novým pick-upom Hilux získate zadarmo aj predĺženú záruku Toyota Extracare Plus (5 rokov / 1 000 000 km) a cestnú asistenčnú službu Toyota Eurocare (5 rokov / 1 000 000 km).

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
26. apríl 2024 11:59