Expozícia skupiny MSM na veľtrhu Eurosatory 2022Czechoslovak Group
StoryEditor

Skupina MSM v roku 2022 aktívne prezentuje technológie zo Slovenska na svetových výstavách

18.08.2022, 00:00

Po dvojročnej pauze, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu, sa v roku 2022 naplno rozbehli výstavy a veľtrhy obrannej techniky po celom svete. Opäť tak môžu stovky firiem obranného a bezpečnostného priemyslu z celého sveta predstaviť, najmä odbornej verejnosti, svoju produkciu. Výnimkou nie je ani slovenská skupina MSM, ktorá na svetových výstavách a veľtrhoch prezentuje svoje portfólio výrobkov a služieb a hľadá nové obchodné príležitosti. Tento rok sa už MSM GROUP predstavila na viacerých významných akciách.

Skupina MSM patrí na Slovensku k najväčším zamestnávateľom v oblasti obranného a zbrojného priemyslu. Zamestnáva veľký počet pracovníkov, z toho významná časť pracuje v podnikoch zameraných na výrobu munície. Aby mohla spoločnosť rozvíjať svoje aktivity a naďalej zamestnávať stovky pracovníkov, potrebuje hľadať nové príležitosti a trhy. Aj preto sú veľtrhy vojenskej a obrannej techniky jednou z kľúčových platforiem, kde zbrojárske a vojensko-technologické firmy majú príležitosť potenciálnym zákazníkom predstaviť svoje produkty a služby. Pravidelná prezentácia produktového portfóliá patrí k stratégii rastu, ktorú si MSM GROUP pre rok 2022 stanovila. V rámci naplnenia stanoveného cieľa sa skupina MSM tento rok predstavila spoločne s holdingom Czechoslovak Group, do ktorého skupina patrí, už na niekoľkých významných svetových výstavách. 

Už začiatkom marca sa skupina MSM predstavila na premiérovom ročníku výstavy World Defence Show v saudskoarabskom Rijáde. MSM GROUP v Saudskej Arábii prezentovala najmä muníciu z dielne španielskej firmy FM Granada, ktorá sa stala súčasťou skupiny MSM v roku 2020. Na konci marca sa MSM GROUP zúčastnila medzinárodnej výstavy DSA v hlavnom meste Malajzie, Kuala Lumpur, kde expozícia skupiny MSM zaujala aj tamojšieho ministra vnútra, Hamzaha Zainuddina. 

Najvýznamnejšou výstavou, na ktorej sa skupina MSM prezentovala, bol medzinárodný bezpečnostný a obranný veľtrh Eurosatory 2022 v Paríži. Tento veľtrh patrí k najväčším akciám v oblasti obranného a bezpečnostného priemyslu na svete. Tento rok sa na parížskom veľtrhu prezentovalo viac ako 1800 vystavovateľov zo 153 krajín, čo podtrhuje jeho výnimočnosť. V spoločnom stánku s holdingom Czechoslovak Group prezentovala MSM GROUP produkty domácej produkcie, ako aj produkty vyrobené španielskou FM Granada. Na veľtrhu nesmel chýbať kľúčový produkt skupiny, a síce delostrelecká munícia kalibru 155 milimetrov. Spoločný stánok Czechoslovak Group a skupiny MSM bol tým najväčším spomedzi československých vystavovateľov. 

Aj vďaka účasti na vyššie zmienených veľtrhoch sa skupina MSM približuje k svojmu stanovenému cieľu. Tým je vybudovanie si pozície kľúčového hráča v oblasti výroby veľkokalibrovej munície v Európe a taktiež v poskytovaní služieb v rámci celého životného cyklu munície. Účasťou na svetových výstavách MSM GROUP dokazuje, že Slovensko má rozvinutý a konkurencieschopný obranný priemysel.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
25. apríl 2024 01:05