StoryEditor

Ekologické polopodzemné kontajnery MOLOK dotvárajú úroveň bývania v projekte GUTHAUS

20.01.2023, 00:00

Ekologické polopodzemné kontajnery MOLOK vďaka spoločnosti REDOX-ENEX dodávajú rezidenčnému projektu GUTHAUS omnoho viac ako len priestor pre odpad.

Bývať v zdravom prostredí je túžbou snáď každého, kto hľadá pre seba či svoju rodinu nový domov. Dýchať čistý vzduch v interiéri, či mať kam vyniesť odpadky je v dnešnej dobe považované za samozrejmosť. Moderné rezidenčné bývanie od developerskej spoločnosti CORWIN sa vyznačuje okrem iného aj tým, že budúcim obyvateľom bytov v jednotlivých projektoch prináša veľkorysé priestranné byty s inteligentnými technológiami. Spoločnosť CORWIN však myslí aj na exteriér svojich projektov. Okrem oddychových zón a parkov v prípade projektu GUTHAUS na Račianskej ulici v Bratislave, sú súčasťou exteriéru i stojiská polopodzemných kontajnerov MOLOK na zmiešaný komunálny i triedený odpad od trenčianskej spoločnosti REDOX-ENEX.

image
REDOX-ENEX

Zber odpadu je nutnou samozrejmosťou každého bytového domu i rezidenčného komplexu. Dôležité preto je aj to, do akých nádob obyvatelia odpad ukladajú do času jeho vývozu. Hoci majú developeri na výber a trh ponúka viaceré druhy polopodzemných kontajnerov, fínska značka MOLOK predstavuje 30- ročné skúsenosti. Okrem množstva praktických výhod, moderný vzhľad a estetika predurčujú MOLOK-y k použitiu aj v tých najnáročnejších developerských projektoch.

„Pri príprave projektu GUTHAUS sme sa zamerali na maximalizáciu environmentnálnych a  ekonomických benefitov pre jeho budúcich užívateľov. Aplikovali sme vegetačné strechy, dažďové záhrady, systém stropného vykurovania a chladenia, tepelné čerpadlá tak, aby sme v každom smere zabezpečili čo najlepší projekt. Samozrejmosťou preto bolo použitie polopodzemných kontajnerov MOLOK, ktoré sú estetické a nevyžadujú nákladnú údržbu. Ďalej, pri relatívne malej ploche, ktorú zaberajú, poskytujú maximálny zberový objem. To významne redukuje potrebný počet vývozov, čím klesajú náklady aj emisie,“ povedala Zuzana Haburjová, Junior development manager Corwin.

image

Jan Hricko, konateľ spoločnosti

REDOX-ENEX 

Dôvodov, prečo polopodzemné kontajnery MOLOK výrazne vyčnievajú spomedzi konkurencie je hneď niekoľko. Jedným z nich je bezpochyby fakt, že pri ich výrobe sú používané recyklované materiály. „Najmä recyklovaný polyetylén a polypropylén, čo výrazne znižuje uhlíkovú stopu a dopad na životné prostredie. Samotné kontajnery sú po skončení životnosti plne recyklovateľné, to znamená sto percent materiálu sa dá znovu použiť,“ približuje Ján Hricko, CEO spoločnosti REDOX-ENEX. Dodáva, že na Slovensku máme viac ako 3000 inštalácií originálnych MOLOK kontajnerov od výrobcu, ktorý je na trhu viac ako 30 rokov. Aj to je dôkaz toho, že vysoká úroveň kontajnerov MOLOK prináša užívateľom komfort, ktorý si uvedomujú a oceňujú.

Polopodzemné kontajnery MOLOK od spoločnosti REDOX-ENEX majú výrazne vyššiu kapacitu zberného miesta, vďaka čomu je znížená frekvencia vývozu. To vedie k redukcii nákladov a negatívnych vplyvov na životné prostredie. Silnou stránkou nádob je tiež to, že dve tretiny ich kapacity sú pod zemou, kde je nižšia teplota, čím dochádza k spomaleniu rozkladu odpadu a tým aj k eliminácii zápachu. Odpad sa ukladá do hĺbky až 2,5 metra, čím dochádza k lepšiemu hutneniu vlastnou váhou odpadu. Takéto zberné kontajnery nie sú ani takým veľkým lákadlom k vandalizmu, či k opätovnému vyberaniu odpadu, ako tomu je pri klasických kontajneroch.

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
20. apríl 2024 17:49