StoryEditor

Svetový pohár v Jasnej je skvelou reklamou pre Slovensko

22.01.2024, 09:00

Jedno z najvýznamnejších slovenských športových podujatí sledovali v priamom prenose milióny divákov. Podľa národnej organizácie pre podporu a propagáciu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL sme ako krajina vyslali do zahraničia jasnú správu, že Slovensko má čím prekvapiť.

Všetko nasvedčovalo tomu, že to bude slovenský športový sviatok. Lístky na Svetový pohár žien v zjazdovom lyžovaní v Jasnej sa vypredali expresne, do niekoľkých dní. Organizátori vtedy vyjadrovali vďaku, no cítili aj obrovský záväzok. Počas uplynulého víkendu sa ich očakávania naplnili. Do nášho najväčšieho lyžiarskeho strediska prišlo každý deň podujatia 12-tisíc návštevníkov. Akreditovalo sa 150 novinárov, okrem slovenských aj z Česka, Švédska, Poľska, Rakúska a Švajčiarska, vďaka ktorým sa správy z Jasnej dostali do novín aj na televízne obrazovky v týchto a ďalších krajinách. „Priamy prenos bol vysielaný do 160 krajín, odhaduje sa, že ho videlo viac ako 100 miliónov divákov. To je 100 miliónov potenciálnych turistov. Jasná sa stala príkladom, ako sa majú robiť svetové podujatia na Slovensku,“ zhodnotil Václav Mika, generálny riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL.

image

V Jasnej bolo každý deň podujatia 12-tisíc ľudí.

SLOVAKIA TRAVEL

Úspech nekončí

Z dlho očakávaného športového podujatia v Jasnej tak môže slovenský cestovný ruch ťažiť aj v budúcnosti. Krajina je pre mnohé trhy neobjavenou destináciou, preto dokáže prekvapiť. „Mnohí zahraniční turisti precestovali najznámejšie európske destinácie a čoraz viac budú vyhľadávať miesta so skrytým potenciálom. Práve toto je naša príležitosť,“ hovorí riaditeľka Sekcie podpory cestovného ruchu Lucia Matvija.

image

Preteky v Jasnej sledoval celý svet. Slovensko vďaka nim môže zožať početné sympatie.

SLOVAKIA TRAVEL

Slovensko podľa nej môže zaujať ako bezpečná krajina, v ktorej je na malom území veľa atrakcií. A počas zimy napríklad aj vďaka lyžiarskym strediskám, akým je Jasná, uspokojiť náročných nadšencov zimných športov.

Video: Slovensko vyslalo do sveta jasnú správu o tom, že má čím prekvapiť.

Uplynulý víkend sa ukázalo, že spojenie športu a cestovného ruchu funguje. Hlavným lákadlom pre slovenských návštevníkov bola elitná lyžiarka Petra Vlhová. Tá ako ambasádorka spolupracuje so SLOVAKIA TRAVEL od začiatku pôsobenia organizácie.

image

Prezentácia krajiny ako dovolenkovej destinácie na podujatiach s vysokou návštevnosťou je zásah do čierneho.

SLOVAKIA TRAVEL

Verejnosť doma aj za hranicami ju mohla vidieť v najnovších televíznych spotoch, ktoré propagujú zimnú turistickú sezónu na Slovensku. Na autogramiádu, ktorú SLOVAKIA TRAVEL na pretekoch organizovala, napokon nemohla prísť. Zabránilo jej v tom zranenie, ktoré utrpela po páde počas svojej jazdy. Ľudia jej počas nasledujúcich hodín posielali povzbudzujúce odkazy. „S Petrou máme okrem profesionálneho aj veľmi blízky osobný vzťah. Rád by som jej aj v mene našej organizácie odkázal, drž sa, sme s tebou,“ pridal jeden pre slovenskú ľadovú kráľovnú aj generálny riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL, Václav Mika.

image

Zábery zo Slovenska obleteli svet.

SLOVAKIA TRAVEL

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
28. apríl 2024 14:15