StoryEditor

Realitný fond Trigea kupuje nákupné centrum Arkády Pankrác v Prahe

12.02.2024, 00:00

Realitný fond Trigea získal výnimočnú nehnuteľnosť v pražskej štvrti Pankrác v podobe prémiového nákupného centra Arkády Pankrác. Ide o vôbec najväčšiu transakciu akú retailové fondy v Českej republike uskutočnili, pričom suma presiahla 6 miliárd Kč (241 miliónov eur). Realitný fond Trigea patrí do českej finančnej skupiny Partners a pôsobí aj na Slovensku.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

„Fond sa dlhodobo snažil o posilnenie v oblasti retailu, preto je kúpa tohto centra v súlade s našou dlhodobou obchodnou stratégiou,“ povedal Tomáš Trčka, generálny riaditeľ realitného fondu Trigea.

S veľkými nákupnými centrami ako sú v Česku napr. Westfield Chodov, Arkády Pankrác alebo Nový Smíchov, sa na trhu obchoduje veľmi zriedkavo a sú takmer výlučne vo vlastníctve zahraničného kapitálu. Od roku 2000 sa v Českej republike uskutočnili len tri transakcie prémiových nákupných centier –  išlo o Palladium, OC Letňany a Olympia Brno. „Akvizícia Arkád je dôkazom, že domáci kapitál už dnes zohráva a v budúcnosti bude zohrávať čoraz významnejšiu úlohu. Kúpu vnímam ako skvelú správu pre celý trh a verím, že v blízkej dobe budú nasledovať ďalšie podobné transakcie financované domácim kapitálom,“ vyjadril sa Tomáš Trčka.

 

 

Investujte a ochráňte svoje peniaze pred infláciou.

 

Arkády Pankrác: Prémiové nákupné centrum v Prahe

Arkády Pankrác sú rozsiahlym nákupným centrom, ktoré zahŕňa tri poschodia s množstvom obchodov, s celkovou rozlohou viac ako 38-tisíc m². Vďaka svojej strategickej polohe pri stanici metra C je Arkády Pankrác jedným z najnavštevovanejších nákupných centier v Prahe. V roku 2029 tu mesto plánuje otvoriť stanicu novej linky metra D, ktorá spojí túto oblasť s lokalitou Písnice. „Otvorenie novej linky metra výrazne rozšíri spádovú oblasť centra a privedie sem viac zákazníkov,“ hovorí Tomáš Trčka.

image
Simplea

Fondu Trigea sa v roku 2023 darilo

Kúpa nákupného centra Arkády je skvelou správou pre investorov realitného fondu Trigea, ktorý má za sebou úspešný rok a funguje tiež na Slovensku. V minulom roku do jeho portfólia pribudli dve veľké nehnuteľnosti v Poľsku. Investorom tak priniesol fond Trigea výnos 6,9 % a v tomto roku očakáva zhodnotenie 7 až 8 %. V súčasnosti investorom spravuje kapitál vo výške 8 miliárd Kč (321 miliónov eur).

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
10. apríl 2024 05:25