StoryEditor

Jana Počarovská: Uvedomila som si, že ľuďom môžem pomôcť tým, že sa im postarám o financie. Takýto franšízový koncept na Slovensku neexistuje a ani dlho nebude

14.06.2024, 00:00

Franšízovou pobočkou dnes okrem McDonaldu, Starbucksu či OMV môžu byť aj cestovné kancelárie či kozmetické salóny. Do oblasti finančného poradenstva priniesla koncept franšízingu najväčšia česká skupina Partners Financial Service. Na Slovensku buduje sieť franšízových pobočiek pod názvom Simplea Point. O tom, čo koncept franšízingu prináša majiteľom franšíz sme sa rozprávali s majiteľkou Simplea Point Bratislava – Karlova Ves Janou Počarovskou.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

Prečo ste začali podnikať? Čo vás motivovalo?

Hlavnou motiváciou bola mať slobodu, nemať šéfa  a samozrejme, dobre zarábať.

Podnikáte v oblastí financií? Prečo práve financie?

Ponuku pracovať vo financiách som dostala v roku 2010. Najskôr som nebola ktovieako nadšená, no po 14 rokoch podnikania v oblasti finančného poradenstva môžem povedať, že som spokojná. Uvedomila som si, že ľuďom môžem pomôcť tým, že sa im postarám o financie. Neskôr k tomu pribudla možnosť dať šikovným a ambicióznym ľuďom príležitosť pracovať so mnou a zmeniť tak ich životy.

 

Založte si vlastné ziskové podnikanie.

 

Čo aktuálne riešite so svojimi klientami najčastejšie?

Najmä veci súvisiace s hypotékami, či už existujúcimi alebo plánovanými. Avšak nemálo otázok sa týka aj poistenia a dôchodkov.

Podnikáte formou franšízingu? Čo bolo najväčšou výzvou?

Stále som vo fáze „rozbehu“. Keď mi túto otázku položíte o dva roky, rada vám dám odpoveď. Zatiaľ najväčšou výzvou je pre mňa byť v pozícii zamestnávateľa. Dlhé roky som bola naučená, že ja sama viem, čo mám robiť. Teraz vediem ľudí, rozdeľujem prácu, kontrolujem výsledky. A to je výzva.

Aké výhody má podľa Vás franšízing v porovnaní so založením samostatného podnikania?

Veľkou výhodou franšízingu je, že dostanete know-how a kompletnú podporu – právnu, marketingovú, odbornú.

image

Jana Počarovská

 

Simplea

Prečo ste sa rozhodli pracovať pod značkou Simplea?

Jednoznačne to bola možnosť mať vlastnú pobočku. Vždy ma lákalo mať niečo, o čo sa budem starať, kde si vytvorím skvelé prostredie pre mojich spolupracovníkov, ktorí sa spolu so mnou budú tešiť ráno do práce, pretože naša spoločná práca je poslaním. No a čerešničkou na torte je to, že moja pobočka bude bankovou pobočkou. Takýto franšízový koncept na Slovensku neexistuje a ani dlho nebude.

Ktorá oblasť financií je vám najbližšia a prečo?

Najradšej mám, keď vytvorím pekné portfólio, keď na každý klientov cieľ vymyslím cestu, ako si ho môže splniť.  Zrejme najviac ma bavia investície, lebo keď sa s klientmi stretávam, vidím, ako rastie ich majetok.

Čo sa vám na mestskej časti, v ktorej máte franšízu, najviac páči?

V Karlovej Vsi v Bratislave žijem už viac ako tridsať rokov. Som súčasťou komunity, máme tu s rodinou vytvorené väzby. Žije sa nám tu veľmi dobre. Aj preto pociťujem potrebu podieľať sa na tom, aby som aj ja mojou prácou prispela k tomu, že prinesiem obyvateľom Karlovej Vsi možnosti lepšieho života prostredníctvom tejto nadštandardnej služby.

image
Simplea

Akú najmúdrejšiu radu ste v živote dostali?

Raz mi niekto povedal: „... niekedy vyhráš, niekedy sa naučíš.“ Toto zmenilo môj pohľad na neúspechy.

Ako trávite voľný čas?

Mojou vášňou sú knihy, varenie a prechádzky s rodinou. Pravidelne cvičím a pracujem na svojom ďalšom rozvoji.

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
07. september 2024 20:04