StoryEditor

Exkluzívny rozhovor so šéfom U. S. Steel: So svojím tímom pracujem na budúcnosti košických oceliarní

06.03.2019, 10:15
„Sme nadšení z našej investície na výrobu elektrotechnickej ocele s neorientovanou štruktúrou, pretože prináša tie možnosti, ktoré od nás zákazníci požadujú,“ hovorí pre HN v exkluzívnom rozhovore nový prezident košických oceliarní U.S. Steel James E. Bruno.

V Košiciach ste sa ujali funkcie v októbri 2018. V akej kondícii ste našli európsku divíziu korporácie United States Steel?

Európska divízia spoločnosti je dobrou a pevnou súčasťou korporácie a hodnotným členom košickej komunity. Našiel som tu dobrý tím, ale aj tak som povedal kolegom, že našou ambíciou je byť najlepšími a neustále sa musíme usilovať o zlepšenie. Pre nás je to ďalší krok na našej ceste patriť medzi najlepších výrobcov ocele. Musíme sa porovnávať s najlepšími v našom sektore, takže stále je tu priestor na zlepšovanie.

Pozorne sledujeme dianie vo svete a vidíme, že konkurencia napreduje veľmi rýchlo vo využívaní moderných výrobných princípov a technológií. Berúc do úvahy zvyšujúce sa ceny energií, surovín a nákladov na pracovnú silu, ako aj lacné importy, sme presvedčení, že sú príležitosti na strategické investície v našom podnikaní, ktoré nám pomôžu v našich ašpiráciách stať sa najlepšími oceliarňami v celej Európe. Vykonáme to rýchlo, pretože ani naši konkurenti nestoja na mieste.

Aké budú vaše priority riadenia košických oceliarní? Čomu budete venovať zvýšenú pozornosť?

Naše priority v rámci celej korporácie sú jasné: podpora talentov, získanie atraktívnych trhov a znižovanie nákladov. Našou top prioritou ostáva bezpečnosť našich zamestnancov a komunít, v ktorých pracujeme a žijeme. Sme zameraní na dosahovanie najvyššieho stupňa kvality a servisu pre zákazníkov a nepretržite zlepšujeme našu štruktúru nákladov, takže môžeme naďalej vytvárať hodnotu pre všetkých zainteresovaných: našich zamestnancov, zákazníkov, akcionárov a komunity, kde pracujeme a žijeme.

Ľudia v našej spoločnosti pracujú veľmi usilovne na znižovaní nákladov, keďže to je oblasť, ktorú môžeme mať pod kontrolou. Zmeny v procesoch a vylepšené postupy za menej peňazí si vyžadujú značnú kreativitu. V súčasnosti sú zodpovednosť a udržateľnosť pravdepodobne najfrekventovanejšie používanými slovami v našej spoločnosti. Počnúc mnou, každý z nás je zodpovedný za zlepšovanie v určitej konkrétnej oblasti. Naši ľudia vedia, ako každodenne vylepšovať tento pracovný priestor a posúvať našu spoločnosť medzi najlepších.

Oceliarsky priemysel naráža na viaceré limity. Na ktor...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-02-09 14:29:27 - Feat.: - Title: Slovensko čaká na silnejší impulz. Našu ekonomiku nateraz zachránili automobily, dolu ju ťahali televízory 02 - Modified: 2023-12-22 07:52:21 - Feat.: - Title: Biden chce kvôli národnej bezpečnosti preveriť predaj U.S. Steel do Japonska 03 - Modified: 2023-12-18 15:27:54 - Feat.: - Title: Košické oceliarne budú mať nového majiteľa. Americký U. S. Steel kupujú Japonci 04 - Modified: 2023-08-15 13:38:07 - Feat.: - Title: O kúpu spoločnosti U.S. Steel je záujem, jej akcie vzrástli o 36 percent. Ponuku konkurenta odmietla 05 - Modified: 2023-08-14 07:32:42 - Feat.: - Title: U.S. Steel odmietol po poklese zisku akvizíciu konkurentom. Zvažuje ďalšie kroky
menuLevel = 1, menuRoute = hnbiznis, menuAlias = hnbiznis, menuRouteLevel0 = hnbiznis, homepage = false
17. apríl 2024 06:30