StoryEditor

Napísali o... Jánovi Filcovi

26.05.2006, 00:00

Ján Filc je bezpochyby najúspešnejším trénerom v ére samostatnosti Slovenska. S výberom do 20 rokov získal na konci milénia na MS v Kanade bronz, s A-mužstvom v roku 2000 v Petrohrade na svetovom šampionáte striebro a o dva roky vo Švédsku prežil v Göteborgu "zlatý sen". Pár mesiacov predtým sa však musel odraziť od dna, keďže na olympiáde v Salt Lake City skončil jeho (nespravodlivo oklieštený) výber až na 13. mieste. (Peter Dobiaš, www.szlh.sk)

Sangvinik s energickými črtami, aj takto sa hodnotil bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie, keď sme ho prednedávnom navštívili. Obklopený papiermi a neustále zvoniacimi telefónmi nám Ján Filc venoval viac ako hodinu svojho času. Prekvapil nás hudobným štýlom, modernistickými, ale aj klasickými úvahami o živote. Predsa však nepoprel športové zázemie a vyjadril sa aj k hokejovej budúcnosti. (www.osobnosti.sk)

Vo výkonnom výbore hokejového zväzu je aj tréner majstrov sveta z roku 2002 Ján Filc. Z jeho odpovedí cítiť, že sa nechce verejne postaviť na nijakú zo strán, chce ostať od sporov nezávislý. (Richard Filipko o Jánovi Filcovi v súvislosti so sporom Šťastný - Široký, Sme)

Na minulotýždňovej konferencii SDKÚ o volebnom programe sa objavili viaceré osobnosti, ktoré sa doteraz držali mimo politiky, napríklad bývalý reprezentačný hokejový tréner Ján Filc alebo bývalý horolezec a pokoriteľ Mont Everestu Zoltán Demján. (Pravda, odu)

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
25. apríl 2024 06:09