StoryEditor

J&T Banka zvýšila zisk o desatinu

03.09.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

J&T Banka zvýšila v prvom polroku konsolidovaný zisk po zdanení na 131 miliónov českých korún. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená nárast o 12,6 milióna, teda asi o desatinu. Objem aktív vzrástol oproti roku 2006 o viac ako 8,5 miliardy na 27,5 miliardy korún.
"Hospodárske výsledky sú v súlade s obchodným plánom na rok 2007. Bilančná suma banky však rastie výrazne rýchlejšie, ako sme plánovali a vytvára predpoklady na rýchlejší rast v budúcich rokoch," povedal generálny riaditeľ banky Štěpán Ašer. K zvýšeniu zisku podľa neho prispel najmä nárast čistých úrokových výnosov o 22 percent a rast príjmov z poplatkov za poskytované služby.
Objem klientskych vkladov vzrástol medziročne o viac ako šesť miliárd na 20,8 miliardy českých korún. Významný podiel na raste mala pobočka v Bratislave s viac ako štyrmi miliardami nových vkladov.
Objem poskytnutých klientskych úverov medziročne stúpol o viac ako 4,9 miliardy korún. Banke výrazne vzrástli náklady. Popri zvýšených nákladoch na zamestnancov o 25 percent sa do ich rastu premietli tiež náklady na akvizície nových klientov a náklady spojené s rozvojom nových aktivít mimo domácich trhov v Českej a Slovenskej republike.
J&T Banka je členom skupiny J&T. Zameriava sa predovšetkým na privátnych klientov, ktorým ponúka služby zhodnocovania a ochrany majetku, financovanie projektov a vyrovnanie obchodných transakcií. Centrála banky je v Prahe. V roku 2006 otvorila pobočku v Bratislave. Súčasťou skupiny J&T sú aj banky so sídlom v Zürichu a Moskve.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
14. máj 2024 20:33