StoryEditor

Krátke správy

18.02.2003, 23:00

Európska investičná banka (EIB) ponúkla na trhu eurobondov ďalšie dlhopisy denominované v českých korunách v objeme 1 mld. Kč. Hlavným manažérom emisie so splatnosťou 12 rokov je belgická banka KCB IG. Úrokový kupón bude 4,1 %. Primárnym investorom sa budú obligácie predávať do 17. marca a obchodovať sa s nimi bude na Luxemburskej burze. EIB v tomto roku vydala už 5 emisií denominovaných v českej mene v objeme 8,5 mld. Kč. (ČTK)
Bank of America (BoA) obmedzuje svoju účasť v Japonsku a je ďalšou veľkou finančnou inštitúciou, ktorá nepokladá podmienky v japonskej ekonomike za dostatočne vhodné pre svoju činnosť. Vedenie BoA zníži počet pracovníkov v Tokiu z terajších 220 na polovicu a burzové operácie presunie do Singapuru, pričom v Japonsku zatvorí aj svoju nevýnosnú úverovú divíziu. Podľa BoA japonský akciový trh v blízkej budúcnosti neposkytne podmienky na výraznejšie výnosné obchody. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 22:54