StoryEditor

Nová éra pamäťových systémov

18.06.2003, 00:00

Spoločnosť IBM predstavila novú rodinu produktov na virtualizáciu kapacity pamäťových systémov na ukladanie dát, ktoré pomôžu zákazníkom znížiť náklady na IT a zároveň zvýšiť produkčnú efektívnosť vďaka menšej komplikovanosti a menej náročnej správe kapacít na pamäťových systémoch v dátovom centre. Rozvíjajúci sa trh pre tieto softvérové technológie by mal v roku 2006 dosiahnuť podľa firmy Gartner objem 16,7 mld. USD.
Virtualizačný softvér umožňuje zoskupovanie kapacity z rôznych pamäťových systémov do jednotného, konsolidovaného prostredia. Bez tejto funkcie musia firmy spravovať pamäťové kapacity v každom systéme zvlášť a nemôžu efektívne zaplniť nevyužitú pamäťovú kapacitu na diskových systémoch bez nákladného presúvania dát a odstávky aplikácií. "Nové produkty IBM v podstate oddelia servery od pamäte a umožnia tým skutočne nezávislú správu pamäťových systémov," hovorí Brian Truskowski, generálny riaditeľ pre pamäťový softvér skupiny IBM Systems. "Zákazníkom sa núka celkom nový spôsob vizualizácie a tým v konečnom dôsledku virtualizácie všetkých informačných aktív podniku popri lepšom využití pamäťovej kapacity, vyššej produktivite administrátorov a lepšej dostupnosti aplikácií."
Podľa nedávnej spotrebiteľskej štúdie IBM môžu podniky so stredne veľkými až veľkými sieťami SAN ušetriť v priemere za prvý rok viac než 250 000 USD vďaka lepšiemu využitiu diskov a vyššej produktívnosti správcov, a získať 2,6 mil. USD v podobe inak stratených príležitostí, ktoré sa otvorili vďaka lepšej disponibilite aplikácií.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/informacne-technologie, menuAlias = informacne-technologie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 19:46