StoryEditor

Nová kapitola mobilných výpočtových systémov

10.12.2002, 23:00

Spoločnosť HP uvedením zariadenia Compaq Tablet PC TC1000 -- univerzálneho, a plne funkčného mobilného PC, ktoré sa dokáže prispôsobiť individuálnemu štýlu práce používateľov, zmenila situáciu v sektore mobilných výpočtových zariadení. Compaq Tablet PC so svojimi bezdrôtovými funkciami a malou hmotnosťou v sebe spája silu "digitálneho atramentu" s tradičnými funkciami PC a umožňuje tak používateľom pracovať spôsobmi, ktoré sú im známe a zároveň aj efektívne.
Ak prístroj používame ako tablet zariadenie, Compaq Tablet PC zachytáva na svojom displeji digitálny atrament pri jeho prúdení z elektronického pera na PC obrazovku rovnakým spôsobom, ako keby človek použil obyčajné pero a papier. Ak používateľ preferuje písanie na klávesnici, zariadenie je možné používať aj ako bežný prenosný počítač: používatelia môžu jednoducho pripojiť ľahučkú klávesnicu a premeniť Compaq Tablet PC na notebook.
Ak prístroj používame ako stolový počítač, Compaq Tablet PC sa pripája k rozširujúcej stanici, ktorá poskytuje možnosť pripojenia druhej obrazovky a rovnakú úroveň funkcionality, akú má bežné stolové PC, avšak s pridanou funkciou digitálneho atramentu navyše. Displej zariadenia Compaq Tablet PC je možné jednoducho transformovať z režimu prezerania na povrch určený na písanie pomocou digitálneho atramentu. Používatelia môžu takisto kedykoľvek odobrať svoj Compaq Tablet PC z jeho rozširujúcej stanice bez nutnosti reštartovať počítač.
Compaq Tablet PC je hrubé len 2 cm a váži len 1,36 kg. Obsahuje procesor Transmeta Crusoe TM5800 s frekvenciou 1,0 GHz, ktorý maximalizuje jeho výkon pri súčasnom šetrení životnosti batérie. Okrem Microsoft Windows XP Tablet PC Edition obsahuje zariadenie Compaq Tablet PC aj: 10,4 palcový TFT displej so širokým uhlom náhľadu a tvrdeným krycím sklom, grafickú kartu NVIDIA GeForce2 Go
100 pre grafiku vo vysokom rozlíšení, zabudované funkcie bezdrôtovej 802.11b LAN siete, 256MB DDR RAM, SMART pevné disky až do kapacity 60 GB a prípojné rozhranie USB 2.0.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/informacne-technologie, menuAlias = informacne-technologie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
08. máj 2024 01:26