StoryEditor

Ako prežiť Vianoce v zdraví

05.12.2002, 23:00

Našťastie existuje spôsob, ako si bez pocitu viny pochutiť na zemiakovom šaláte a rezni i na silvestrovských chlebíkoch. Niekde medzi hodovaním a hladomorom existuje zlatá stredná cesta, po ktorej "preplávate" celé sviatky.
Nič nenavodí lepšiu atmosféru tak spoľahlivo ako sviatočný pohárik. Vyberte si však vhodný prípitok. Každý nápoj má iné zloženie. Napríklad krémové likéry sú plné kalórií a tukov. Mixované nápoje pripravované so sódou alebo džúsom obsahujú kalórie, ale nie tuk. Vína neobsahujú žiadny tuk a majú podstatne menej kalórií ako mixované nápoje.
Na návšteve vždy držte pohár nejakého nápoja, najlepšie minerálky alebo vody. Keď máte v ruke plný pohár, je pravdepodobné, že vám nebudú vnucovať iné pitie. Minerálka s citrónovou šťavou vyzerá ako džin s tonikom.
Je ťažké na návšteve odmietať chutné a nevinne vyzerajúce chlebíky, zákusky a iné dobroty. Ale majte sa na pozore! Ak zjete niekoľko hrstí chipsov, slaných tyčiniek alebo malých chlebíkov, dodáte svojmu telu tisíce kalórií. Štúdie dokazujú, že osoby, ktoré hodinu a pol pred hlavným jedlom zjedli, napríklad, pol rožka a kúsok nízkotaveného syra, čo obsahuje karbohydráty a bielkoviny, skonzumovali podstatne menej kalórií.
Nedovoľte, aby vám krémové likéry pridávali zbytočné kilá.
Nápoj kalórie tuk
Vajcový koňak 309 14,5 g
Grog s medom 150 4 g
Margarita 180 0 g
Vodka s džúsom 150 0 g
Džin a tonik 138 0 g
Bloody Mary 137 1 g
Šampanské 120 0 g
Červené víno 128 0 g
Biele víno 120 0 g
Strek z bieleho vína 50 0 g
Dôvodom, prečo cez vianočného sviatky priberáme, je predovšetkým pitie alkoholu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/kvalita-zivota, menuAlias = kvalita-zivota, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 09:16