StoryEditor

Plzeňský Prazdroj má hlavného pivovarníka

10.08.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Šéfom riadenia technológie výroby a kontroly kvality značiek Plzeňského Prazdroja sa stal päťdesiatdvaročný Jan Hlaváček. V troch českých závodoch Plzeň, Nošovice (Radegast), Veľké Popovice a metodicky i v slovenských pivovaroch Šariš a Topvar zastreší riadenie technológie a kvality výroby piva. Spadá pod neho i oddelenie zahraničnej licenčnej výroby českých a slovenských pív.
"Útvar hlavného pivovarníka v plzenskom pivovare jestvoval vždy," povedal Hlaváček. Opätovné zriadenie tejto funkcie po takmer desiatich rokoch podľa neho výrazne zjednoduší riadenie výroby piva i dohľad nad jeho kvalitou. Hlavný pivovarník bude podľa neho "metodickým vedúcim". Priamu zodpovednosť za výrobu piva budú mať stále manažéri jednotlivých závodov a im podriadení výrobcovia piva.
"Mojím cieľom je stabilizovať, respektíve stále zlepšovať kvalitu našich výrobkov," vysvetlil Hlaváček. Najväčšia pivovarská skupina v Česku si vybrala na čelo riadenia výroby a kvality českého odborníka, absolventa pražskej Vysokej školy chemicko-technologickej, ktorý pracuje v plzenskom pivovare už 28 rokov od skončenia štúdií. Prešiel výrobou piva až po technického riaditeľa. Naposledy mal na starosti práve licenčnú výrobu piva v cudzine. V Plzni pracoval už jeho starý otec František i otec Ivo Hlaváček, jeden z najznámejších súčasných českých pivovarských odborníkov. Ivo Hlaváček, uznávaný plzenský pivovarník, autor viacerých odborných kníh o pive a bývalý riaditeľ pivovarov Prazdroj a Gambrinus, nedávno oslávil osemdesiatku. Ako odborník na zahraničnú literatúru o pive stále pôsobí v plzenskej pivovarskej knižnici, najväčšej v ČR, ktorú pomáhal zakladať.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 11:10