StoryEditor

Už sú známe nominácie na IT ceny

07.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Tradícia udeľovania prestížnych ocenení IT osobnosť a IT firma roka pokračuje na Slovensku už šiesty rok. Cieľom je poukázať na odborné a manažérske úsilie osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, oceniť najvýznamnejšie projekty realizované v danom roku. Víťazov vyhlásia koncom septembra na slávnostnom podujatí IT Gala. Súťaž organizuje IT Asociácia Slovenska (ITAS), časopis PC Revue a INFOWARE.
V kategórií IT osobnosť roka sa do užšej nominácie dostali osobnosti, ktoré prispeli k technickému rozvoju a k rozvoju IT biznisu na Slovensku, a to koordinátor sieťového akademického programu NetAcad pre SR František Jakab, predseda Predstavenstva Asseco Slovakia Jozef Klein, predseda predstavenstva a prezident Slovak Telekomu Miroslav Majoroš, generálny riaditeľ Soitron Vladimír Šikura a generálny riaditeľ spoločnosti Visicom Jozef Šovčík.
Do kategórie IT Firma bolo nominovaných päť firiem, ktoré v minulom roku vyvinuli nový produkt alebo službu, investovali do rozvoja firmy, spolupracovali s akademickou obcou alebo sa zúčastňovali na verejnoprospešných projektoch. Do užšej nominácie sa dostali spoločnosti Asseco Slovakia, Eset, Siemens PSE, Soitron a Tempest.
O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných organizácií. Širšiu nomináciu tvorilo sedemdesiat osobností a firiem. Na základe údajov z informačných dotazníkov porota hlasovaním zostavila užšie nominácie piatich osobností a piatich firiem bez určenia poradia, z ktorých neskôr vyberie držiteľov tohto prestížneho ocenenia na tento rok.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 21:32