StoryEditor

Žiadosti o preplatenie jazykového certifikátu

01.06.2006, 00:00

Žiadosti o preplatenie jazykového certifikátu môžu úspešní maturanti z cudzieho jazyka podávať od 1. júla tohto roku na krajské školské úrady. Ministerstvo školstva tento týždeň zverejnilo bližšie podmienky získania tejto novej štátnej dotácie. O refundáciu poplatku za získaný certifikát môžu požiadať stredoškoláci, ktorí na maturitnom vysvedčení v školskom roku 2005/2006 dosiahli v A-úrovni externej časti maturitnej skúšky z cudzieho jazyka percentil vyšší ako 67 bodov, to znamená, že patria medzi tretinu najlepších maturantov z tohto predmetu na Slovensku.
Žiadosť je potrebné odovzdať na miestne príslušnom krajskom školskom úrade najneskôr do 31. decembra tohto roku. Spolu so žiadosťou musia úspešní maturanti predložiť maturitné vysvedčenie za školský rok 2005/2006, jazykový certifikát získaný v roku 2006, doklad o zaplatení jazykového certifikátu a čestné vyhlásenie, že žiadateľ podal len jednu žiadosť v tomto roku. Krajské školské úrady a ministerstvo školstva sa žiadosťami začnú zaoberať od 1. júla 2006. Maximálna výška dotácie poskytnutej pre jedného žiadateľa je 5 000 korún. V prípade, že o preplatenie v maximálnej výške požiadajú všetci oprávnení študenti, náklady dosiahnu sumu 11,5 milióna korún. Iniciatíva Jazykový certifikát 2006 sa realizuje v rámci programu Minerva a jej cieľom je podporiť mobilitu študentov. Štát bude podľa ministra školstva podporovať úspešných jazykárov aj v budúcom roku. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. máj 2024 11:35