StoryEditor

Milióny pre vysoké školy a doktorandov

01.02.2006, 23:00

Novovzniknutá nadácia Tatra banky zastreší v tomto roku okrem iného dva programy zamerané na zlepšenie úrovne vzdelávania. Obidva plánuje vyhlásiť vo februári.

Dva milióny pre vysoké školy
V rámci prvého programu nadácia osloví 15 fakúlt ekonomického zamerania na Slovensku a umožní im uchádzať sa o celkovú sumu dva milióny korún na ich projekty. Maximálna výška podpory na jeden projekt bude 200-tisíc. Na vypracovanie a podanie žiadostí budú mať fakulty čas do konca apríla. Projekty sa uskutočnia v zimnom semestri akademického roka 2006 - 2007.
Obsah projektu si môžu školy zvoliť samy, no tak, aby spĺňali kritériá programu. Projekty budú môcť zahŕňať akékoľvek aktivity a výdavky, ktoré škola uzná za vhodné. Nadácia však nepodporí kapitálové výdavky a rekonštrukcie či prevádzkové náklady.

Štipendiá pre doktorandov
Druhým vzdelávacím programom nadácie bude program podpory postgraduálnych študentov. Jeho cieľom je prispieť najlepším slovenským študentom - doktorandom ekonomického, právneho, technického (IT) či matematického zamerania na štúdium na vysokých školách, univerzitách, programoch MBA na Slovensku i v zahraničí.
Úspešní uchádzači získajú štipendiá na úhradu školného alebo životných nákladov súvisiacich so štúdiom. V akademickom roku 2006/2007 nadácia podporí päť študentov, každého sumou 200-tisíc korún. O podpore konkrétnych doktorandov sa rozhodne do konca júna.
Nadácia osloví cieľovú skupinu doktorandov a umožní im predkladať vlastné žiadosti o podporu ich práce a štúdia. Záujemcovia o podporu budú musieť obhájiť svoju žiadosť a vysvetliť, aký bude mať štipendium prínos pre ich osobný rast. Odborná komisia bude posudzovať nielen ich akademické výsledky, ale aj publikačnú a vedeckú činnosť, odborné práce, inovácie alebo nové prístupy v odbore, ako aj aktivitu mimo svojho odboru či odporúčania od profesorov i dekana.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. apríl 2024 04:26