StoryEditor

V Škoda Auto mzdy inak

04.05.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Mzdový systém v českej automobilke Škoda Auto by mal lepšie ohodnotiť dobrých pracovníkov v čase, keď sa firme darí. Podľa člena predstavenstva Martina Jahna preto firma chce pripraviť v spolupráci s odbormi nový systém odmeňovania. Do praxe ho bude možné čiastočne zaradiť najskôr v polovici budúceho roku a kompletne asi až v roku 2008.
Zmeny by sa mali týkať vzájomného pomeru pevných a pohyblivých častí mzdy. Ľudia by mali z výplaty poznať, ako sú výkonní a v akej kondícii je ich firma. Automobilka by chcela zlepšiť aj systém ohodnotenia zlepšovateľov, a tak zamestnancov vo väčšom rozsahu motivovať na inovácie a zlepšovacie návrhy.
Odborári súčasný mzdový systém považujú za vyhovujúci. Počkajú na návrh firmy a až potom budú rokovať o prípadných úpravách či kompromisoch.
Škoda Auto patrí k najlepšie platiacim firmám v stredočeskom regióne. Priemerný plat 24-tisíc korún tu prevyšuje celorepublikovú úroveň. Vo firme pracuje vyše 26-tisíc ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
04. máj 2024 01:40