StoryEditor

PSA Peugeot Citroën odovzdal certifikáty školiteľom

19.12.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Certifikáty 28 slovenským školiacim pracovníkom pre projekt vzdelávania dospelých Kampus povolaní odovzdal v Trnave nový generálny riaditeľ spoločnosti PSA Peugeot Citroën Slovakia Jean Mouro.
Kampus povolaní vybudovala spoločnosť po svojom príchode na Slovensko s cieľom výchovy kvalifikovaných zamestnancov na vlastnú potrebu a tiež i pre ostatné odvetvia priemyslu. V prvej fáze projektu v rokoch 2004 až 2007 boli v štyroch školiacich strediskách v Trnave a Bratislave vyškolení podľa informácií riaditeľa úseku komunikácie PSA Peugeot Citroën Slovakia Petra Šveca zamestnanci trnavskej automobilky i budúci školitelia. Vzdelávanie zastrešovala francúzska agentúra AFPA, ktorá sa špecializuje na odborné vzdelávanie dospelých, a tiež odborníci Ministerstva školstva Francúzskej republiky. Školitelia si osvojili poznatky v oblasti pedagogiky a vo vybranej technickej oblasti. Vedúca oddelenia vzdelávania PSA Peugeot Citroën Slovakia Petra Píšová dodala, že pracovali na ich zastupiteľnosti, to znamená, že nie sú úzko špecializovaní len na jeden odbor, ale ovládajú jeden až tri technické odbory.
Od 1. januára 2008 prejdú školiace strediská pod správu odborných škôl, na pôde ktorých boli doteraz prevádzkované. Sú nimi Strojnícka fakulta Slovenskej technickej univerzity a Stredná priemyselná škola strojnícka v Bratislave, Združená stredná priemyselná škola a Stredná priemyselná dopravná škola v Trnave. Znamená to, že kapacity stredísk budú k dispozícii nielen pre PSA Peugeot Citroën, ale aj ďalšie obchodné a priemyselné spoločnosti na Slovensku. Trnavská automobilka sa dostane z úlohy investora, tútora a zakladateľa do roly klienta a za školenia svojich zamestnancov bude od začiatku roka 2008 platiť.
Do rekonštrukcie a vybavenia vzdelávacích centier investovala do roku 2006 PSA Peugeot Citroën Slovakia 3,4 milióna eur, v prepočte 114 miliónov Sk. Renovácia priestorov škôl si vyžiadala 1,1 milióna eur a do technického a pedagogického vybavenia investovala automobilka 2,3 milióna eur. V roku 2007 plánuje PSA preinvestovať v rámci tohto projektu ďalších 800 000 eur. Vo vzdelávacích centrách sa vrátane roku 2007 vyškolilo celkovo takmer 2 200 technikov a operátorov automobilky.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. apríl 2024 19:14